Freshmomy Şöyle anlatayım. Mesela havuç denemesi yaptığım günlerde küçük küçük parça halinde haşlanmış şekilde verirdim ve elinde tutarak yerdi, dişleri o süreçte çıkma aşamasında olduğu için öyle hızlı hızlı çok çok yiyemezdi tabi. Patatesi aynı şekilde haşlar soğutur sonra minik minik önüne koyardım tabakla, kaseyle ya da mama sandalyesi tepsisine hangisini uygun görürseniz o şekilde eliyle alıp yerdi bazen mıncıklardı, birazını atar birazını yerdi ama bırakırdım o an izin verirdim. Atma yiyelim anneciğim vs diye destekleyici konuşurdum, anlatırdım. Yumurta sarısı yapışabileceği için damağına onu hep lor, labne avokado ceviz vs karıştırıp öyle yedirirdim. Ben hiç tamamen sıvı yedireyim pütürlü yedirmemeliyim demedim, sonradan pütürlüye geçiş çok zor olur minik ölçülerde pütürlü ver demişti doktorumuz. Beyaz peyniri çok sever oğlum, onu küp küp keser önüne koyardım, yada çatalına batırırdım çatalı tutup yemesi için destek verirdim. Yumurtanın İlerleyen aylarda beyazını da denedikten sonra yumurtayı direkt öyle verdim beyazı ile beraber dişlerde olunca ısırıp yiyebiliyordu ama en başta veremedim sarısını o şekilde. Bebek makarnası almıştım e bebekten onu yapardım önüne koyardım yerdi, gün içinde elma keser, soyar eline verirdim oturup onu kemirir yemeye çalışırdı. Muzları küçük küçük doğrardım alır yerdi gibi bir çok şeyi böyle denedik hep yiyemediği yerde ben destek verdim, başka türlü yedirdim bir süre sonra tekrar kendi yemesi için denemeler yaptım. Kahvaltısında iki günde bir kefir mutlaka olurdu halada öyle, probiyotik olduğu için bağırsak düzenlemede çok iyidir ve çok faydası vardır. Avokadoya sık sık yer veririm kahvaltılarında, her gün vermem tadından sıkılmaması için. 8 aylıkken avokadoyu bölüp vermiştim sevmemişti ara verdim kahvaltılara ezerek koydum. 1 yaşında tekrar denedim kesip verdiğimde yedi mesela. Damak tatları değişebiliyor. Önerim, önce sebzeden başlayın. Meyvenin tatlı tadını alan çocuk sebzeyi zor sevebiliyor. Böyle geçirdik süreci.