Eyllull 10 güne yakındır süt ve süt ürünü tüketmiyorum bebeğimin kakası yeşil normale dönmüyor rota aşısından sonra anladık alerji olduğunu o zamana kadar rengi normaldi ne zaman düzeliyor veya bu alerji ne zaman bitiyor tecrübeli anneler yardım eder misiniz?
Mervea Eyllull alerji bu zaman düzeliyor demek yanlış her bebekte farklı seyrediyor en az 3 hafta kadar diyet yapınki şikayetleri birazda olsa hafiflemeye başlar geçmiş olsun
Nebahat_ Eyllull bende sizin gibi 10 gündür diyetteyim rota aşısı olduktan sonra öğrendik bizde şuan iyi gibi gidiyoruz bakalım nasıl ilerleyecek gidişatımız bir ay dolunca tekrar götüreceğim ben doktora yemediğim şeylere yenisimi eklenir azaltılırmı bilmiyorum kiminin 1 ayda düzeliyormuş kiminin 1 senede kiminin 2 3 senede
Asafalya58 Nebahat_ rota aşısıyla ne ilgisi varki ben yaptırmadım çocuk doktorumu söyledi alerji olduğunu
Nebahat_ Asafalya58 aşıyla alakası varmı bilmiyorum aşı olduktan bir hafta sonra kanlı mukuslu kakası oldu doktor ilaç verdi düzelmezse diyete gireriz besin alerjisidir dedi ilaçlar bitince tekrardan kaka tahlili yaptı kanı yoktu fakat mukusu devam ediyordu besin alerjisi diyet yapalım dedi birazda böyle deniycez birde kimi doktor besin alerjisi olan bebeklere rota aşısı önermiyormuş iyileşme süresini uzatıyormuş
Nebahat_ Eyllull ilk tahlile gittiğimiz gün 15 kere filan yaptı galiba sayamadım daha sonra 7-8 kez yaptı yeşildi şimdi sarıya döndü ve azaldı 3-4 kez filan yapıyor ama hala mukuslu bir aya ancak düzene girer dedi doktor
Tugcemelismehmet Artık aldığım herşeyde içindekiler kısmına bakmaktan bile yoruldum ya. Umarım bir an önce geçer 🙄 bizde haftaya 4 aylık olucaz şimdiden tükendim tatlı olarak bal, reçel ve pekmez yemektende bıktım. Sizler tatlı ne tüketiyosunuz süt diyetinde?
Mommysharkk Tugcemelismehmet 2.5 aydır diyetteyim hem yumurta hem süt hemde fındık alerjimiz var ayrıca nar,kivi,havuç,brokoliyede var bence şükredin ☺️
Mervea Tugcemelismehmet kuruyemiş alerjiniz yoksa badem sütünden sütlaç yapabilirsiniz un helvası margarin yerine sıvıyağla
Nebahat_ Giray kakası mukuslu ve kanlıydı ve çok sık yapıyordu doktora götürdüm kaka tahlili verdik ilç tedavisi verdi bir hafta sonra kontrole götürdüm tekrardan kaka tahlili verdik kan yoktu fakat mukusluydu doktor bu tedaviyle düzelmediyse besin alerjisidir dedi diyet yapalım kan tahlili ve alerji testiyle küçük olduğu için sonuç vermez dedi 9 aylık olunca test yapacaklar şimdilik diyetle iyi gidiyor baya kakası düzeldi
Tugcemelismehmet Mommysharkk aslında benimde sadece süt değil sanırım geçmedi süt diyetine rağmen haftaya doktor muayenemiz var bakalım neleri kesicek daha😔
Tugcemelismehmet stella haftaya doktor kontrolüm var bakalım yumurtayı da kesmezsek yerim 😍 teşekkürler
Mommysharkk Tugcemelismehmet nar kiviyi ben kendim buldum deneyerek zor en zoruda başka bebekler yerken onlara bakması inanın
Asafalya58 Nebahat_ aaa hadi ya bizde mukuslu kaka var yüzünde ve vücudunda egzama var yediklerime dikkat ediyorum siz beleri yemiyorsunuz şuan birsürü krem ve damla kullanıyorum geçmezse bende alerji doktoruna gidicem inşallah alerji değildir
Eyllull Nebahat_ 1. Hafta bitti diyette max 5 kez yapıyor mukuslu ve yeşil inş bizimde sarıya döner biter ya
Nebahat_ Eyllull biter inş canım bizde öyleydik iki haftadan önce düzelmez dedi doktor baya iyi gibi şimdi bizim bir ayı bulanda varmış