Bursa1616 üniversitede treacher Collins sendromu bulunan bir kızımızın ailesiyle görüşüyorduk düzenli olarak (psikolojik destek kapsamında). DediğiniZ gibi çocuğun durumundan çok anne babaların psikolojisini diğer ailelerin tutumu yıpratıyor. Ne kadar bilinçli okursak evlatlarımızı sadece bu konuda değil her türlü konuda duyarlı merhametli anlayışlı evlatlar yetiştirmeliyiz bunun için çabalamalıyız. Ama inanın o kadar çok bunu savunup kendisi duyarlı anlayışlı olmayan aileler gördüm ki, sadece çocuğs merhamet duy duyarlı ol demek değil mesele. Çocuk gördüğünü yapıyor. En başta biz duyarlı anlayışlı olmalıyız, empati kurmalıyız. Böyle durumlarda bizim de evladımız böyle olsa ne yapardık anlayışı ile hareket edilmeli, aynı durumdan muzdarip olup sempati kurarak değil, yaşamasan bile empati kurarak karşındakine yardımcı oluyır insan. Allah önce sizi kendisi de duyarlı merhsmet sahibi anlayışlı empati yapabilen ebeveynlere ve onların yetiştirdiği çocuklarla karşılaştırsın. Ben kendim ve çocuğum adına bunu yapacağım çevremdekileri de böyle konularda bilinçlendirmeye devam edeceğim emin olabilirsiniz. Alyakuşa boool bol şifa diliyorum 🙏🌸