Dorukkkkkkk Bebeğim 1 ay 13 günlük altını açtığımda ve ıslak medille altını sildiğimde kakasını yapıyor doktora gittik bir şey yok dedi gazı var dedi şurup verdi kullanmam için ama hala aynı meme mama gidiyoruz bu durumu yaşayan var mı ?
Melisa5566 Dorukkkkkkk yanlış anlamadıysam bebeginiz altını açınca mı kaka yapıyor. Öyleyse bu bildiğim kadarıyla çok normal kaka ve çiş yapması. Zamanla kaka yapmıyor ama altını alırken bazen çiş kazaları hala yaşıyoruz biz uzun sure bez takmayınca 1 senedir 😊
ikizminikler Dorukkkkkkk doktor bunun cevabını veremedimi size? Bu çok normal canım aynısını iki bebeğimde de yaşadım bende sordum makatın uyarılmasından yapıyor ilerleyen dönemde gidiyor bu durum habire elime yaptıklarını bilirim 🤣
Dorukkkkkkk Melisa5566 şöyle ıslak mendili popo kısmına değdirince kakasını yapıyor bezine yapmıyor bazıları uyarıyor ya onun gibi ıkınıyor kendi bendeyken yapmıyor anca ben silince 😀 valla ben anlamadım bakıyorum bu şekilde yapan hiç yok
Melisa5566 Dorukkkkkkk o normal geldi bana da, bizde de arada ufak kazalar oluyordu üstüme çok kaka fiskirtmisligi vardır benim kizin 😄 endişe etmeyin bence normal bide altını acın az bekleyin yine yapacaktır o
Dorukkkkkkk ikizminikler yok vermedi bende sürekli ıslak mendille siliyorum yapsın diye çocuk yağ sür dediler yaptım baktım yapmıyor sadece altını sert silince yapıyor deli etti beni doktor 😀😀😀
ikizminikler Dorukkkkkkk normal canım bi süre sonra kesiliyor o benimkiler her yaptığımda yapıyorlardı nerdeyse şimdi günde 1 defa kaka yapıyorlar kısa süreliydi bitti 🤷🏻♀️
Gulsahkarml Tuvalet iletişimi diye bir kitap var. O kitapta okuduğum kadarıyla daha çok yeni doğan bebekler iç güdüsel olarak altını kirletmek istemezlermiş. O yüzden bezini açtığımızda daha çok kaka yapmak isterlermiş.
bynkutan Gulsahkarml tam yazacaktım siz yazmışsınız evet bebekleri beze yapmaya biz alistiriyor muşuz oysa onlar içgüdüsel kendilerini pisletmek istemiyormuş Bu arada benim bebede öyleydi 40 tasn sonra düzeldi