Ecss canım Sana kesinlikle tavsiyem 4 ayda ipin ucunu kaçırmış biri olarak söylüyorum Daha yenice kızıma 15 ayda uyku eğitimini verebildim ve kendi başına uyumayı öyle öğrendi normalde 4 aya kadar yani 4 ayın sonuna kadar devamlı uyku tulumuna katıp bakımını yap yapıp yatağına yatıyordum kendi uyuyordu meğerse 4 ayda uyku gerilemesi diye bir şey varmış Benim hiç haberim yoktu Ne yaptım çocuk uyusun diye alışkın olmayan çocuğu bir ara Dizime yatırdım hafif salladım kendim sırtüstü yatardım kızım dizinde yatardı öyle uyudu bir hafta daha sonra belli bir dönem memeye bağlı kaldı memeye kurtardım daha sonra kocaman bir yazdığını üzerine yatıp ninni söylerdim pişpiş yapardım en sonunda artık Allah’a şükürler olsun 16 aylık oldu sayılır beşiğine koyuyorum melodisini açıyor yanına da oturuyorum o kendi başına öyle uyuyor Sana tavsiyem 4 ayda uyku gerilemesi oldu bu saatten sonra eğer bebeğe bırakırsan çok aşırı şekilde uyku düzeni bozulur Ben öyle yaptım dedim ki bebeğim hiçbir şekilde sıkılmayacağım ev hanımıyım Zaten istediği zaman yatsın kalksın dedi en büyük hatan beni oradaydı kesinlikle uyku saatlerini geçirmesine müsaade etme her gün günlük rutin oluştur her gün onları yapın Mesela sen yatırdığında baktın yarım saat sonra kalkacak bunu biliyorsun ya o kalkmadan sen onu kaldır mesela o gece 5 kere kalkıyorsa eğer onun bir hafta zorluğunu çekersin eğer onun kalkmasına müsaade etmeden sen onu kaldırır Karnını doyurur geri yatırırsa bu sefer sen onu kaldırdığın için onun kalkmasına gerek kalmayacak benim öğrendiğim şey büyük bir ihtimal Bir de gündüz uykularına dikkat et kuzum gündüz aşırı uyuyan çocuk gece uyumak istemiyor her 15 dakikaya bir falan kalkıyor Senin bebeğin daha küçük ama uykuya ihtiyacı var ama birazcık da mesela gün içerisinde artık onu Ne bileyim böyle şarkılar söyleyerek oyunları oynayarak birazcık Yoğurttan o bile yeter ona Kusura bakma çok uzun yazdım çünkü diyorum ya 4 ay aklıma geldikçe o kadar pişmanım ki keşke diyorum çocuğun hiç düzenini bozma Saydım aylarca hiç bu kadar zorlama yazdık Senin yapman gereken tek şey kuzum kesinlikle bir uyku rutini oluşturun Ne bileyim banyo pijama giyme kitap okuma ya da ne bileyim birazcık sarılmak oturmak sohbet etmek gibi ikinci yapman gereken de gece o uyanmadan önce onu kaldırıp besleyip tekrar uykuya daldırma i sağlamak �nşallah zamanla o sana güvenecek ne diyecek ki hani Annem zaten beni kaldırıyor Karnını doyuruyor kendinin kalkmasına gerek kalmayacak bunları da uyku sayfasında görmüştüm Ben bir tanem kişinin ve kadının dediklerini gerçekten zamanı dökünce yaşadım İnşallah düzelir sizin de ama ipin ucunu bırakma kuzum gece kesinlikle mesela kalktığında oyun oynama olur mu oturursanız oturun Mesela ne bileyim çok ağlıyor dur uyumak istemiyor dur o zaman beraber oturur ama oyun gibi vesaire hiçbir şey yapmayın oynamayın kitaplara falan hiçbir şekilde bakmayın Sadece beklemeyi öğrensin gece kalktığında şimdi benim de kızım bazen kalkıyor geçe hemen diyorum Nehir televizyon Sana iyi geceler dedi Güneş Sana iyi geceler dedi İyi uykular dedim mi İnan hemen Kendini geri yastığa koyuyor ve geri Uyumaya çalışıyor ir de böyle kelimeler ayarla kuzum kendince mesaj İyi uykular dedi mi kızım Hemen yatıyor Allah’ın izniyle