Dndulgr Önceki paylaşımlarımdan kopyala yapıştır yaptım.
Ben 1,5 ay uğraştım. Gerçekten çok sabır gerektiren bir süreç. Pes etmeyeceksen başlamalısın. Bir desteksiz yatırayım sonra ay yoruldum sallayayım olmaz. Bebeğin kafası karışır daha fazla tepki verir. Nasıl ayrıntıya gireyim bilmiyorum. Ben kademeli olarak yapmanı öneririm. İlk olarak gece uykusuyla başlayacaksın. Mesela memede uyuyorsa önce memede mayıştırıp ama dalmadan yatağa koyacaksın. Pış pat yapacaksın. Baktın ağlıyor kucağa alıp sakinleştirip koyacaksın. Sonra kucakta mayıştırma en son da yatak kısmına geçiyorsun yani yatır kaldır. Yatır kaldır da bebek tamamen uyanıkken yatağına koyup pış pat yapacaksın. Baktın ağlıyor alıp sakinleştirip hemen geri yatağına koyacaksın. Yani ben yanındayım ama uyuman gerekiyor mesajını almalı. Baktın sakinleşmiyor dışarıyı izletebilirsin ama başka birini görmesin. Kucakta mayıştırma ve yatır kaldır da beslenmeyi başka odada yapabilirsin. Eğer ayakta uyuyorsa salla dur yöntemini uygulayacaksın. Sonra kucakta mayıştırma sonra yatır kaldır. Her yöntem 3 gün sürüyor. Bir diğerine geçerken yine gece uykusuyla başlayacaksın. Rutin olarak fon müzik tarzında bir müzik kullanabilirsin. Zamanla alıştıkça onu da kesersin. Gündüzleri uykudan 10-15 dk geceleri 20-30 dk önce uyuyacağı odaya geçersen iyi olur. Gece rutinin farklı olsun, mesela masaj yapabilirsin yada kitap okuyabilirsin. Bir de uyku döngüsü meselesi var. Diyelim 45 dk dan önce bebeğin uyanıyor. 3 gün takip et kaçıncı dk da uyanıyor. En erken uyandığı dakika neyse diyelim 28. Dakika 25-26. dakika bebeğine bir uyarı ver mesela öpücük kondur yada kolunu oynat sonra kıpraşmaya başlayınca pış pat yap bir süre. Bunun etkili olması için 5 gün kadar uygulamak gerekir. Aklıma gelenler bunlar umarım anlaşılır olmuştur.