ikos58
[bilinmeyen] hamilelikte ve emzirme döneminde ona uygun antibiyotikler veriyorlar canım. Geçmiş olsun ama buradaki postlarda görmüştüm daha önceden genellikte o sütleri vermiyorlar. İlac bitene kadar kaşıkla yada enjektörle mama verirsen çocuk alışmaz. Sonrasında emzirmeye devam edebilirsin.
Canın çok acıycak ama bol bol sağmay çalış 2 saatte bir ve haşlanmış lahana koymuştum ben o sertliğini yumuşatmıştı
Sema99
[bilinmeyen] bende öle oldum iki gün anca kendime geldim hem sağdım em emzirdim Canım
qulistann
[bilinmeyen] bende 1 hafta antibiyotik tedavisi gordum ama doktorum mastit olan gogsunu verme sag sutun kesilmesin ama dök onu icmesin dedi oyle yaptim 1 haftada duzeldi
mosimosi
[bilinmeyen] Mastit olanlar sütünü sağıp döküyormuş diye duymuştum. Bebeğe içirmeyin diyorlar ama doktora sormak lazım emin değilim.
Syhnsrmn
[bilinmeyen] her emzirmeden önce ve sonra sıcak havluyla masaj yap üstten alta doğru sütünü indirir gibi çok rahatlatıyor emzirebilirsin mastit olmuş geçirmiş biri olarak söylüyorum bunun tedavisi zaten emzirmek antibiyotik bende kullandım büyük ihtimalle emzirirken sakıncalı olmayan ilaçlardır bol bol sıcak suyla duş al ve 5 dakika hangi göğsünse suyun altında tut yine masaj yap pompa varsa sağ makine daha hızlı boşalttığı için çabuk açılır tıkanıklık sık sık emzir ve masaj yap cabuk atlatırsın inşallah çok geçmiş olsun
Gizemzkan
Syhnsrmn bende gecırdim canım dediklerin doğru ilk o memeyi ver bebeğine açken güzel ceksin şöyle birşey var zaten sütün fazla gelmesi bebğin hepsini içememsi ve biliyoruz ki bebekler makineden daha iyi cekıyor sen hem sağ hem emzir canım augmantin verdiler banada bebek için sıkıntı olmuyor ama sen emzirmezsen sadece sağarsan hem boşalmaz hem memen körelebilşr allah korusun
Gecesmom
Bende yaşadım en acılısından mastit . Çok geçmiş olsun öncelikle canım antibiyotik konusuna gelirsek ben 5 gün sabah akşam iğne oldum o dönem doktor düt verme mama ver dedi. Kimisi emzirebilirsin diyor ama benim doktorum verme dedi çünkü henüz çok küçüktü ishale neden oluyor o süt kilo kaybına uğramasın tehlikeli olur dedi bende sağıp sağıp döktüm sütleri zaten sütün yapısı bi değişmişti böyle. Bebeğin küçükse sende öyle yap yavrucak ishal olmasın onunla uğraşma bide. Ama asla biberon verme ben o an acıdan gözüm bişey görmedi enjektörle beslemek zor geldi gecegündüz süt sağıyordum zaten biberon verdim haftalardır meme reddiyle uğraşıyorum
cnnkrl
[bilinmeyen] ben de oldum. Sağ göğsüm. Antibiyotik kullandım. Göğsümü sağdım. Doktor emzir dedi ama ben sağdığım sütü attım. İçinden sarı sarı iltihap geliyordu. Vermek istemedim bebeğime. Ama genelde veriyorlarmış. Geçiyor merak etmeyin. Canım acıyordu ağlıordum ama geçiyor
Gecesmom
[bilinmeyen] enjektör ve parmak ile besleyin internetten bakabilirsiniz ben öyle yapmıştım rica ederim
Htchll
Ben de kullandım mastir olmuştum doktor bol bol emzir dedi ve bol bol yoğurt süt ürünleri kefir kullanmak lazımmış antibiyotik kullandığımız için. Bir de bana yeşil sabun çok k iyi Geldi duşta iyice sabunlayıp sıcak suyla yıkıyordum baya süt akıyordu
Deletedmom444
[bilinmeyen] sıcak havlu koy sürekli badem yağı ile masaj yap Bir de sıcak banyo yapmaya çalış Masaj yaparak
Deletedmom444
[bilinmeyen] aaaaa ciddi mi ben yaptım Ya badem yağıyla
Sema99
[bilinmeyen] yok değil aksine emzir
Sema99
[bilinmeyen] çok geçmiş olsun tatlım
Mehtaptvz
[bilinmeyen] öncelikle 3 kere mastit olmus biri olarak ilk oldugumda antibiyotik ignelerle atlatmistim ve emziren annelere uygun oluyor demisti doktorum ben emzirmistim ozellikle tıkalı gogsumden hemde çünkü bebeklerin emme kuvvetleri cok güçlü anca onlae acabilirler tekrardan😊Birde mastit tekrarlayabilen birsey olucak garanti degil ama aklinizda bulunsun ben ikinci mastitimde ilk olarak dayanabilecegim sicak suda göğüsleri tarak ile masaj yaparmiscasina dyanabildigim kadar tuttum dustan çıkınca da beyaz lahanayı goguslerime koydum isindikca yetisini soğuyla degsitirdim tavsiye ederim çabucak geçiriyor bu sekilde allah sifa versin😊
Mehtaptvz
[bilinmeyen] bende ilk gunler yara olmustu daha sonra sut tikanmasindan dolayı yasadim mastiti ama aventin gogus kapaklari var hava aldiriyorda ayni zamanda ben o donem hem o kapaklari hemde lansinoh surerek gecirmistim beyaz lahananin mucizevi etkisi var mastit konusunda tekrarlayan donemde arsstirmistim baya kisa surede dedigim gibi etkisini gördüm
Deletedmom444
[bilinmeyen] evet ben hamilelikten sanmıştım
Mehtaptvz
[bilinmeyen] ben birsey igiymiyordum değip acımasız diye
Ferzanberaa
[bilinmeyen] Aynı şeyi bende yaşadım iki gün boyunca ateşim düşmedi. Doktorum antibiyotik verdi. Verdiği antibiyotiğin emzirmeye engel olmadığını, emzirmeye devam etmemi ve emzirdikten sonrada kalan sütü elektrili pompa ile sağmamı söyledi. Sadece antibiyotikten dolayı sütün tadı değişiyormuş. Birde duşa girersen çok rahatlarsın. Geçmiş olsun.