SeliminannesiSeliminannesi09 8 Ay 16 günlük oğluma hiç ek gıda yediremiyorum mama içiyor sadece mama vermedim ac bıraktım belki yer diye yine yemedi napcam bilmiyorum çatalla eziyorum saatlerce ağzında tutuyor çiğniyor ama yutmuyo acaba yutamıyor mu ? Yoğurt yiyor bir tek onu nadil yutuyor yutamasa onu da yutamaz dimi acaba yaramadığı için mi yemek istemiyor anlayamadım yutma refleks olarak doğuştan geliyor diye biliyorum ama yoksa öğrenme yutması ayrimi
Eesay SeliminannesiSeliminannesi09 sıvı şeylere yatkın oldukları için hafif katı olan besinleri yutmada zorluk çekebilir bebeğiniz. Karşısında siz de yiyin ya da uzun uzun çiğneme hareketleri yapın
Hasev2707 SeliminannesiSeliminannesi09 aynı durum bizde de var ama bizimki dış cikariyor ondan yemiyor birde alerjik zayifta inan bende kafayı yeme durumundayim Allah yardımcımız olsun😔
kupseker SeliminannesiSeliminannesi09 katı verdiğin gıdanın ardından azıcıkta su verseniz yutar mı acaba
Faray SeliminannesiSeliminannesi09 yoğurdu yiyorsa tavsiyem çorbadır, dişleri çıkıyorsa çiğnemek istemeyebilir, mercimek tarhana yapabilirsiniz, doktor önerisiyle böyle yapıyorum
SeliminannesiSeliminannesi09 Eesay yapıyorum kuzum çiğniyor ama yutmuyor çiğnemede sorun yok da tutuyor ağzında napcam bilmiyorum hiç bisi yemiyor yoğurttan başka
La_Mer Ayda ek gıdaya başlayan bir bebek 7. Ayda tadimlar bittikten sonra 8. Ayda ancak tek öğün yiyebilir zaten 9. Aya doğru da iki öğün. Yani iki fincan dolu dolu. Siz zorladikca o istemeyecektir,onun istediği ,hazır olduğu zamana bırakın,3 ayda anca hazır hissediyorlar tam öğünlere.
Aylaayvaz La_Mer merhaba biz 5. Ayda tadımlara başladık 9 ay 3 günlük oldu ağzını kitliypr son bir haftadır asla yemiyor yani yemeyen çocuk kaç ay geçerse geçsin yemiyor heralde 🙁
SeliminannesiSeliminannesi09 La_Mer tek.ogun yerde kuzum pütürlü hiç yemei istemiyor yani akışkan yiyor mesela yoğurt
La_Mer Aylaayvaz Merhaba Diş yada atak zamanıdır.Suyu ne kadar veriyorsunuz gün içinde,emmek de istiyor olabir,değerlerine baktırın,her şey normalse problem size inat ediyor olması muhtemelen
Buseatlas33 Kesinlikle zorlamayın ve onun yiyebileceği sekilde önüne bırakın ellesin dokunsun kirlensin bebeğinize güvenin kendisi yavaş yavaş yemeye başlayacaktır🥰
Aylaayvaz La_Mer kan tahlilinde herhangi birşey çıkmadı üst ön dişi biri çıktı biri patladı büyüyor suyu suluğundan veriyorum ölçmedim hiç ama onu da almak istemiyor çoğu zaman eline birşey versek sürekli kemirmeye çalışıyor dişe yoruyoruz ama bu ne kadar böyle gider ki
antropologanne SeliminannesiSeliminannesi09 Bebeğinizle ilgili bir rahatsızlıktan şüpheleniyordunuz ve yanlış hatırlamıyorsam doktora gidicektiniz ? Merak ettim görünce sormak istedim.