Turkan_91 geçer daha gaz sancısının zirve dönemleri 5 6 aylık olunca uyku eğitimi verirsiniz isterseniz. Ben vermedim zorlayıcı oluyor ama evdeyim diye biraz rahat davrandım. Emen bebeklerde bir emerek uykuya dalma merakı var o yüzden biraz daha büyümesini bekliyorum. Ama şöyle söyleyeyim siz muhtemelen 4. ayda bu çocuğa ne oluyor diye şaşıracaksınız aynı şaşkınlığı emekleme ayakta durma döneminde de göreceksiniz. Diş dönemini saymıyorum bile. Yani her yeni gelişme yeni bir değişiklik sizin için. Bu durum uykusuna da çok fazla yansıyor hatta en çok uyku düzenine yansıyor çoğu zaman. Siz sadece mümkün olduğunca onun ritmine uyup o uyudukça siz de uyuyun en azından dinlenin. Aman şu iş de bitsin şurayı da temizleyeyim diye eski düzeninizi ararsanız çok yıpratıcı oluyor. Şimdilerde üç gündüz uykusu uyurlar genelde. Akşama doğru gaz sancısıyla huysuzluğu artar. O yüzden tavsiyem gaz damlası, karnını sıcak tutma, masaj ne varsa iyice zirveye çıkmadan başlayın. Bu şekilde daha rahat akşam uykusuna geçirirsiniz.