Cansudeniz 7 aylık olduk kuzu kıymamızı hazırladık bugün kıymalı çorba yapmak istiyorum bebeğime tarif verebilirmisnz bebekleriniz nasıl sevdi nasıl yaptınız şimdiden teşekkür ederim ☺️
ahsenmomm Cansudeniz bende bekleyeyim ama benim bebeğim boğazına pütürlü bişey gelince öğürüyor ne yapıcam bilmiyorum 🤦🏻♀️
Woody Cansudeniz 6. Aydan itibaren tüm çorbalarına kıyma ekledim. Aldıgınız da biraz tereyagı ile kavurup buzluga parça parça atarsanız kolay oluyor. Köfte yapıp suda haşlauarak verebilirsiniz. Bir de bebek hünkar beğendi yi kızım çok seviyor. Bir de fırında kabak közleyerek karnıyarık gibi yapabilirsiniz
mirayilknurtolga Cansudeniz ben kıymayı biraz yağlı suda haşlıyorum sonra evde hangi sebzeler varsa ekleyip biraz daha su koyup pişiriyorum sonra da ya ezici ile eziyorum ya da blenderdan geçiriyorum mis gibi oluyor. Bu arada 7.5aylıktı bende mercimek denediğimde bir sıkıntı olmamıştı ama bebeğinizi en iyi siz tanırsınız 🥰
Cansudeniz ahsenmomm bizimkide öyle inan kara kara düşünüyorum kıymayı nasıl vereceğim diye pütürsüz şeyleri kolayca yiyor biraz pütürlü olsun yutmuyor öğürüyor ama alışmaları lazım 🙈
Nesizade ahsenmomm benim oğlum da öyle kıymalı ıspanak çorbası yaptım yutamadı kızardı öğürdü boğulacak gibi oldu eşim de kızdı çocuğa niye böyle şeyler veriyorsun diye ama 8 aylık oldu artık yemesi gerekmiyor mu :(
pikacuu Woody Üşenmeyip bunları yapıyorsun valla helal olsun 👏Benim oğlan bir şey yemiyor hevesim kırıldı resmen ☹️
Bgbhnvvfghj Cansudeniz benim kızımda öyleydi eline ekmek vererek yendim o sorunu kendisi yutabileceği kadar ıslatıp kolaylıkla kopardığı için çiğneyip yutuyorda
Dn123 Cansudeniz ben çorbalar 7 . Ayda başladım ilk yaptığım çorba da mercimekti. Çok severek yiyordu. Gaz icin suda bekleyebilirsin ama gaz yaparsa da 7 aylik çıkarır gazini 😄
Woody pikacuu kızım da sebze çorbalrına çok istekli dğeildi ilk başta. Kıyma koyduktan sonra ifadesini ömrüm boyunca unutmam herhalde. “anneeee böyle bir şey vardı madem niye vermedin bu zamana kadar anneeee” 😀😀😀
ahsenmomm Nesizade gerekiyor tabiki aman erkekler mi uğraşıyor sonra sanki onlar ancak kızsınlar 🤦🏻♀️ Bi şekilde alıştırmamız lazım
pasamm12_20 bizde 7 ayligiz bende daha kiymaya geçmedim ama aklimda sebze yemeklerine koymak var sulu minik kofte yapmak sonra corbalara mutlaka eklerim diye dusunuyorum alamadim daha alinca baslarim🥰
Nesizade ahsenmomm valla benimki 5 cocuk büyüttü sanki herşeyi biliyormuş gibi karışıyor diyorum böyle yapıyor yediriyor anneler her cocuk bir mi bizim cocuk yiyemiyor işte diyor bi de kabızlık sorunu var zaten hepsini benden biliyor sinir oluyorum
serebro Cansudeniz ben oğluma kuzu kıymayı ne çorbada ne pürede yediremedim. Kokuyor sanırım onada. Köfte olarak verdim.
ahsenmomm Nesizade ne sinir bozucu ya çok biliyorsa gelsin kendisi yedirsin içirsin . Allah yardımcın olsun bacım