Sedakanikyiss Kızlar dondurucudaki sütlerimi çıkartıp dolapta çözdürüyorum. Çözülen sütü biberona koyup sıcak suda ısıtıyorum ama inanılmaz bi koku ve acı bi tat var. Bebeklerim küvözdeyken hep götürdüm buzluktaki sütlerden herhangi bir sorun olmadı. Bebeğime verdim buzluktaki sütten dün kustu tadına baktım çok acı. Neden olabilir acaba?
mosimosi Sedakanikyiss İçirme bence. Bozulmuş gözüküyor. Buzluktaki yiyeceklere bak bakalım bozulan başka bir şey var mı
SukranUras Sedakanikyiss bazen sütümüzde bilmem ne enfeksiyonu olabiliyomuş bi arkadaşımda olmuştu doktoru o döbem sağdığın sütleri saklama at demişti. Belki öyşe bişeydik bi doktora sor bence
Sedakanikyiss mosimosi Buzlukta bozulan bir şeyy yok. Sütü kaynattım kesilmedi de sadece tadı acı malesef.
Aycannn Tarih aralığı farklı sütlerinizde bi deneyin bence hepsini aynı ? Belki o dönem yediğiniz birşey dokunmuştur ?
Kubra37 Hepsinde mi aynı sıkıntı var acaba bozulmuş mu ? Elektrikler gidip uzun süre gelmediyse evde yokken. Bilemedim. Ve kokusunda değişiklik olduğunu biliyorum. hatta bebekler bu sütleri içmek istemezmis. Eğer ek gıdaya geçtiyse purelerine karıştırıp verebilirsin.
Sedakanikyiss Kubra37 3 paket açtım hepsi aynı. Elektrikli konusunda bir şey diyemiyorum. Ama koku var ağır bi koku tadı da acı..
Aycannn Sedakanikyiss bende doğduğundan beri süt atıyorum buzluğa yakın zamanda işe başlıycam yarına bikaç tanesini çıkarıp bakıyım korktum şimdi :(
Aycannn Sedakanikyiss süt saklama poşetiyle alakalı olabilir mi acaba ? Hangi markayı kullanıyorsunuz
Sedakanikyiss SukranUras Yoğun bakımdayken hep götürdüm doktoru herhangi bir şey söylemedi bana olsa söylerdi herhalde.
Sedakanikyiss Aycannn Çıkarıp bakın 3 tane farklı poşetle atmıştım 3üde aynı malesef poşetleri alakası yok bence. Siz hangi poşedi kullanıyorsunuz?
Aycannn Sedakanikyiss baby me ve Kraft şuan ilk attığım tarihli sütü çıkarttım yarına bakıcam internetten de baktım bazen dondurunca anne sütündeki bi madde açığa çıkabiliyormuş bazı annelerin sütünde daha fazla bulunduğundan
Alpayarden Normalden farklı ya da fazla tükettiğiniz her şeyi gözden geçirmelisiniz. Annenin yediklerinden bağımsız olarak anne sütünün yapısındaki bir takım farklılıklar da sütün kokusunu ve tadını etkileyebilir. Bunlardan en sık görülen anne sütündeki yoğun lipaz enziminden kaynaklı sabunsu kokudur. Bazı annelerin sütleri sütün içindeki lipaz enziminin normalden fazla bulunabilir. Lipaz enzimi, vücutta yağların yakımında görevli olan bir enzimdir. Bu enzimin fazla bulunması anne sütündeki yağların parçalanarak sabunsu bir koku çıkmasına sebebiyet verebilir. Bozulup bozulmadığını anlamak için de bir miktar çok az kısmını alıp cezvede kaynatın o şekilde anlaşılır tabi ki kaynatılan kısmı içirmiyoruz 😉