Mircet katkı maddeleri malesef koruma amaçlı ki ben 3 aydan sonra emziremedim mama verdim doktorumda mama da bile var bunlar o yüzden çok fazla odaklanma böyle dedi. Yani ben zaten kemik suyu çok vermıyorum benim oğluma biraz ağır geliyor onun yerine tavuk suyuna ya da et suyuna yapıyorum. Ara ara ayda bir falan veriyorum onda da alıyorum güvendiğim bir markadan. Malesefki hazır yoğurtlarda kendi yaptıklarımızdan çok daha sağlıklı aslında hatta içindeki koruyucu maddelere rağmen kendi yaptığımızdan daha yararlı oluyor. Kendi yaptığımız yoğurt ne zaman ekşirse probiyotik oranı o zaman artıyor ama öyle de çocuklar yemiyor. Sana söyle diyeyim benim abimde annem süt alıp yoğurt yaparmış. Ellerinde döküntü olmaya başlamış kollarına kadar yayılmış doktora götürmüs annem aldigin açık sütten olmuş bu hayvan hastalığı demişler. Annemde sütcuye sormuş oda abla bize veteriner insanlara geçmiyor demişti bizede bu güne kadar kimse gelmedi ilk sen oldun kusura bakma başka inekten ayırıp getirelim demiş. Annem o sütü bırakınca 2 3 haftada iyileşmiş abim. Gerçekten evde yapılan herşey çok daha sağlıklı ama bazı şeylere ev şartları hiç uymuyor. Ben lorunu yoğurdunu peynirini hep kendim yapıyorum ama pastörize günlük sütten.