Merilice merhaba umarım bu serüven sizin ve bebeğiniz için çok güzel geçer. Ek gıdaya ne zaman başlayacağınızı doktorunuz bebeğin gelişimine göre karar verecektir . Bizim doktorumuz 6. Ay da başladı. 3 gün kuralı ile önce mevsim sebzeleri ile başladık . Haşladım ve biraz zeytin yağı işe verdim. Sonrasında yoğurt ekledim . 3. Hafta meyveleri ekledik. Son hafta kuzu kıyma/ et ekledik. Bir sonraki ay da sebzeler ile gönlümün ve bebeğin sevdiği şekilde yemekler yaptım ve içine bulgur , pirinç, irmik eklemeye başladım.. kahvaltıda yumurta sarısı ve labne verdim . Bazen avakado verdim.sanırım 9. Ay da beyazını da vermeye başladım bazı doktorlar 1 yaşı bekliyor. Şuan 11. Ayında reflüsü olduğu için pütürlü yemekler konusu halen yavaş gidiyor ama zamanla alışacak diye umutla bekliyorum. Son bişey kahvaltıda ıhlamur da verebilirsiniz, ben kurusunu haşlıyorum sonra blenderdan geçiriyorum şeker eklemiyorum hiç. Yemeklerin yanında meyve suyu niyetine veriyorum hem kabız olmasın diye hemde içecek olsun diye