Masumkelebek 15 günlük müydü neydi çıkarttıydım eldivenlerini.Yalnız tırnakları çabuk uzadığından iki günde bir filan kesiyorum törpülüyorum. 2,5 aylıkken oyun halısındaki oyuncaklara bakar hafif el kaldırırdı. 3 aylıklen uzanmaya başladı ve evdeki farklı dokudaki kumaş parçalarını ellettim hep.
3,5 aylıktan beri oyuncaklarını tutuyordu hafif. Şuan 4 aylık tam, oyuncaklarıyla eni konu oynuyor tutuyor uzanıp çekiştiriyor çıngıraklıları. Doğduğundan beri her emzirmede çıkarttım ayrıca,bana dokunsun tensel ne kadar çok temas yapsa iyidir diye düşündüm.
Zamanla önce ellerine bakıp aç kapa vs yapardı,ellerini keşfetmişti.Bu aralarda ayaklarına bakıyor indir kaldır yapıyor gülüyor.Ayakları da keşfetti bilinçli hareket ettiriyor.
Elleri ayakları hatta burnu bile soğuk olabilir,bebişler bizler gibi değil.Netice de daha da küçükken nasıl koyarsan öyle yatıyorlar.Yatarak devam eden bir kan dolaşımları var.Üşür diye tedirgin iseniz boynunu ensesini sırt ve göğüs bölgesini kontrol edin.
Bizim ev yakmasak bile 25-26 dan aşağı düşmüyor sıcaklık,bazen elleri ayakları buz gibi olur bazen sıcacık olur.