Karagoz Hep yaptıgım yoğurt baska biryerden süt aldık ilk defa tutmadı mama gibi tuaf sulu bısye tadı da yoğurt gıbı olmadı ziyan olcak yoğurt olarak tüketilmeyecek ne yapabılırım peynir nasıl yapılıyor bılmıyır peynire cevşrebilrmiyim atayımmı
GamzeNazli35 Peynir değilde lor yapabilirsin. Koy tencereye 1-2 bardak su dök ve biraz tuz ekle bi kaç damla da limon sık kaynat. Kesilip lor olacaktır. Süz ve kahvaltıya hazır 🤗
GamzeNazli35 Karagoz bak yoğurdu tencereye dök üzerine 1-2 su bardağı kadar su dök biraz tuz ve limon sık kaynat. Kaynadıkça kesilip lor olacak. Sonra temiz bi tülbentle süz iyice. Sabaha bekletirsen kuru olur 1 buçuk saat filan süzmen yeter. Sonra tabakla kaldır dolaba
Dilara8228 Karagoz Benim ineklerim var yapıyorum neden tutmadı acaba ? Aldığınız yer belki su koyuyor içine çünkü öyle oldugu zaman yoğurt tutmaz . Eger çok sulu olmadıysa tülbentte dökün 1 veya 2 gün asılı kalsin süzme yoğurt olur
Karagoz Dilara8228 evet ilk defa aldım bi tanıdıktan daha önce kac kere yoğurt yaptım bılmedıgım bıssy degıl ama bu tutmadı orta katılıkta oldu yoğurt degılde pütürlü pütürlü sulu bısey oldu
Dilara8228 Karagoz Ocağa alin biraz tuz atin o zaten bozulacak sonra tülbente boşaltın bir yere asin o suyu gitsin sonra peynir olur zaten