berkana SertapHilal sırayla denedim kuzum herseyi. 3 gun kuraliyla. Haftada 2 gun kahvaltıda ıhlamur veriyorum. Onun dışında yumurta alerjimiz yok bizim ama ben değişiklik olsun diye bazen yumurta sarısı bazen avakado veriyorum. Kendim bebek bisküvisi yaptim onu veriyorum. Yanına elma cam rendeden. Öğlenleri sebze yapıyorum. Pirasa havuc patates kabak bezelye karnabahar. Bunların hergun birini yada 2 3 unu zeytin yağıyla yada tavuk suyu et suyu hazırladım onlarla veriyorum. Bazen içine pirinç atiyorum. Aksama da daha çok muhallebi gibi şeyler. Bebek irmik tam buğday yulaf unu falan içine armut muz gibi
Ozgeruya SertapHilal biz ilk kabak,patates,havuc,elma,armut sularini denedik sonra püre olarak denedik simdi bu denediklerimizle corbaya geçtik ayrica ayva,erik,balkabagi,yer elmasi,tatli patates deniyoruz şuan.
Nebahat_ Merhaba benim oğlumda 4 aylık yeni öğrendik alerjisi olduğunu ben şuan kendimle boğuşuyorum ne yesem diye zor bir süreç ek gıdaya geçince ne yapıca z bende bilmiyorum Allah yardımcımız olsun doktorunuz liste vermedimi size
SertapHilal Nebahat_ Doktor bana sebze meyve püreleri ver dedi sadece, doktordan doktora değişiyor tabi
Japonprenses SertapHilal Bize de öyle dedi 6 buçuk aylık bebem kabak havuç patates elma muz armut balkabağı karnabahar brokoli avakado ayva verebilirsin 3 gün kuraliyla günlük 1 yemek kaşığını gecmicek sekilde yine anne sütü veya formül mama olucak asıl gıdası bağırsağıni yormadan tatirmak maksat dedi bende her gün birini öğleden sonra yapip veriyorum suyla sütümle sulandiriyorm kabız yapacak şeylere zeytinyağı damlatiyorum bazen de patatesi havucu beraber karıştırıp veriyorum
Nebahat_ Sizin nasıl anlaşıldı alerjik olduğu bizim üçüncü çocuğumuz ilk defa böyle bişeyle karşılaştık çok şaşkınız ne yapacağımızı bilemedik bizimle ishal ve kanlı olunca götürdüm doktor tahlil yaptı besin alerjisi dedi acaba başka birine dahamı göstersek diye düşünüyorum