FNurumm Merhaba arkadaşlar. Acil bilgi verebilir misiniz, kızım 3 ay 1 günlük oldu fakat sadece 700gr almış bu aylarda kilo alımı yavaşlıyormuş bunun üzerine ben de biraz strese girdim. Sizin nasıldı bi de böyle olması normal mi?
Mom070 FNurumm Gayet iyi bir kilo almış bir dahaki ay bundan daha az da alabilir şaşırmayın. Eskisi gibi kilo alımı olmayabilir.
FNurumm Mom070 neden peki Eda Hanım? yeni anne adayı olduğum için sadece araştırmak yetmiyor birilerinden duymak daha iyi geliyor
Mom070 FNurumm Tam nedenini bilmiyorum ama zamanla hareketlilik uyku düzeni vs değişiyor bu da kilo alımını etkiler diye düşünüyorum.
cilek3 Normalde nekadar almıştı 1.ve 2 ayda ki🥴normal degil mi yani 700gram benm de iki aylık bebegm var 3.aya dogru gdıoruz
FNurumm cilek3 ilk ayda kilo kaybımız oldu 2. Ayda çok şükür toparladık bundan ötürü çok strese girmiştim. Şimdi de merak ettiğim için sizlerden duymak istedim normal diye çünkü 3.aydan itibaren azalma oluyormuş artık beyin gelişimine ağırlık verdikleri için
FNurumm Gunesimm1 normal de 1 kg alınması bekleniyormuş ebe hemşiremiz öyle söyledi. Ama bu da normalmiş tabi, sadece ben biraz endişeniyorum
Mysunshines17 FNurumm Aldığı kilo normal ne az ne de çok ,ilk ayda da kilo kaybı olması olağan bir durum..Ne ile besliyorsunuz bebeğinizi mamami anne sütü mü ?
FNurumm Mysunshines17 neden inanin bilmiyorum ama gündüzleri anne sütü+mama veriyorum geceleri sadece anne sütü sürekli sağma yaparak
Mysunshines17 FNurumm Gündüz sadece anne sütü gece de mama ve anne sütü verseniz ben ikizlerimle o şekilde denedik 3-4 ay hem kilo alımları iyidi (1000-1300grm civarı aylık ) hemde gece daha tok durup daha rahat uyurlardi ama Aldığı kilo da az değil emin olun.kac ml mama içiyor ve kaç saatte besliyorsunuz
FNurumm Mysunshines17 gündüzleri anne sütünü 30 cc kadar içiyor mamayı da 60 cc kadar Gündüzleri iştahlı oluyor hareketli olduğu için inanin o koşturmada hatırlamıyorum.) Fakat geceleri 90 cc anne sütü veriyorum meme ile birlikte 4 kez kalkıyorum 3 saat uyuyor..
Minnakimmm FNurumm benim kızımda üç aylık . İlk ay sürekli emdi 2 kilo aldı . İkinci ay meme reddi yaşadık 800 Gr aldı . Üç gün sonra üç aylık kontrolü var . Evde tartiyorum sadece 300 Gr aldı . Sütüm olduğu halde em ek istemedi benimde sütüm baya azaldi. Bence sizin ki gayet iyi kilo almış . Kızım şimdi 6200 Gr oldu . Sizinki kaç kilo
Mysunshines17 FNurumm Siz yine de mama miktarı ile ilgili doktorunuza danışın isterseniz belki bir tık mama ya da anne sütü miktartini arttırabilirsiniz bir de gündüz mamayı daha az verip meme verirseniz hem meme reddi yaşama ihtimaliniz azalır hemde gece mama alacağı için kilo alımı bir tık daha fazla olur hemde daha uzun ve düzenli uyuduğu için bu a yine gelişimine katkı sağlar diye düşünüyorum