Minikcasper01 Kızlar bu kilo mama hesabı nasıl yapıyosunuz doktora sormayı unuttum ya siz nasıl hesaplıyosunuz nette farklı yazıyor.
Oflu61 Minikcasper01 bende mama veriyorum ama ne kadar içerse o kadar verdim hep kilosuna göre sınırlandırmadım :)
Minikcasper01 Oflu61 anladım canım ya anlamaıyolar bu bebeler ya fazla içip midesini zorlamasın diyorum bende 😅
Minikcasper01 AnnesininUmutu ama her bebeğin kilosu aynı değil ki. Kiloya göre hesaplıyolar. Netten baktım farklı hesaplar vardı yapan bilen vardır diye sorayım dedim.
Minikcasper01 Kutu üstünde şu kadar haftalık ya da aylık için şu kadar ölçek diyo ama benşm bebeğime fazla ya da az gelebilir o ölçek miktarı. Hesaplanıyo ya kilosunu bişeyle bölüp çarpıp ml bulunuyo😅
Oflu61 Minikcasper01 doydugunda fazlasını almaz merak etmeyin eksik olsa durmazdı kızım ona göre ayarladım hep :)
Minikcasper01 Oflu61 tabi o da olabilir ama bazı bebekler ayarlayamıyo ya daha kendilerini benim bebeğim bugün 40 günlük oldu pek ayarlayamıyo kendini ☺
defneyaman Kiloyu 160 çarpiyoruz ve 8 bölüyoruz mesela benim kızım 8.500 kilo 8.500*160=1360 1360:8=170 Bi öğünde 170 ml içmesi gerekiyo kilosuna göre
beybi11 Kilo başına 150 ml diye biliyorum günlük içeceği süt miktarını. Onu da öğün sayısına bolerek her öğünde içmesi gereken miktarı buluyorsunuz