Elifkizz Merhabalar. Kızım 6aylık oldu yarın ilk kahvaltısını vericem. Sanırım ben deneme aşamasında yumurtayı fazla pişirdiğim için yemekte zorlandı. Kaç dakika kaynatmalıyım?
Begonvillll Elifkizz yumurta iyi pişmiş olmalı. Eğer bebeğinizin damağına yapışıp yutmakta zorlanıyorlsa azıcık su veya zeytinyağı ile hafiften sulandırabilirsiniz
SemraHakan Elifkizz kuzum 6-7 dk kaynat..zaten diger günler bakinca anlarsin ne kadar kaynatman gerektigini..sadece sarisini veriyorsun ve yerken zorlaniyorlar gercekten yapışıyor ağızlarına..ben yukurta sarisinin icine birkac damla su damlatiyordum ki agzina yapismadan kolayca yutabilmesi icin..dene istersen..tabi sonraki aylarda pisirmeyi daha cok yaptim yemesi acisindan kendide onu tercih ediyordu..
Elfida-10 Elifkizz ben ilk kahvaltı olarak yumurta sarısı 2 tane cici bebe ceviz badem fındık karışımı tuzsuz lor peynirini ve yarım muzu karıştırıp veriyordum ya ıhlamurla açıyordum ya yoğurt ile
Ceya Elifkizz yumurta sarısı itici pişmiş olmalı zaten , içine biraz labne ve zeytinyağı ile verin yemesi daha kolay ve keyifli oluyor
marscicegi Ek gıdaya direk kahvaltıyla mi başlıyorsunuz ,öncesinde püre yoğurt falan denediniz mi , sanki direk kahvaltı zor olur gibi alıştırma açısından
Elifkizz marscicegi 5. Aya girdiğinde ilk tadım yaptırdım sonrasında pürelere başladım. Verilmesi uygun görülen her şeyi verdim. Bu gün 3.günüm yumurta verişimin. Bilgi almak istedim🙃
marscicegi Elifkizz anladım kolay gelsin ☺️alerjiktir yalnız yumurta ona dikkat etmenizi tavsiy ederim :(