MerveLiva Kızlar özel menenjit aşısı hakkında bilgisi olan var mı ? Veya yaptıran annelerimiz hangi markaları yaptırdı? Kafam çok karışıyor bu özel aşılar konusunda dozajları vurulması gereken ayları fiyatları hepsi farklı.. kızım 8aylık doktorum bexero önerdi oda üç dozmuş dozbaşına 449tl elbette bütçe meselesi ama diğer markalardan farkı ne acaba diye merak ediyor insan
nikimikedi7 MerveLiva a tipi ve b tipi menenjit aşısı var. İkisinin de ayrı ayrı yaptırılması gerekiyor. bexsero aşısı b grubu, a grubu olarak da nimenrix, menectra ve menveo var. Bunlardan hangisi ve kaç doz olacağı bebeğinizin ayına ve doktorunuzun belirlediği takvime göre şekillenir.
MerveLiva nikimikedi7 evet doktor çok bilgilendrmedi bexero öneriyorum dedi sadece ama insan merak ediyor neye göre kime göre biraz daha açıklayıcı konuşsalar kşke siz yaptrdnz mı herhangi bir yanetkisi oldu mu
nikimikedi7 MerveLiva evet biz bexsero ve menectra yaptırdk. Doktorumuz o şekilde önerdi. Bexsero 3 doz, menectra 2 doz yapıldı. Hiçbir yan etki yaşamadık.
Gamzosgamzos 9 ve 11.ayda bexsero 13.ayda nimenrix olduk Allah nasip ederse 21.ayda tekrar bexsero yapilacak
ikizlerinannesi2985 Gamzosgamzos bu ayları size doktorumuz mu söyledi acaba? Bize 6 aydan sonra yaptırın, aile hekimiyle belirleyin dedi de ondan soruyorum
Mucizemveben90 7,9,21 bexero 13 nimenrix olcaz dün bexero 2.doz oldu gece cok uyandı huysuzluk yaptı bıze gercı dişte cıkıyor hangisi bılemedım
MerveLiva Mucizemveben90 ben şunu anlamadım mesela bexoro 3.doz olduktan sonra neden birdha nimenrix olunuyo ozmn 4doz menenjit toplam
Gulcan88 Bu aşilardan hiç haberim yoktu nekadar onemli hemsireler hic yonlendirmedi doktormu soyluyor gerekli gorurse anlamadim 🤷🏻♀️
Dilekmh Gulcan88 canım sen doktoruna hatırlat. Ücretli bir aşı olduğu için belki hemşireler önemsememiştir ama ciddi anlamda önemsenecek bir aşı. Bende doktoruna sormuştum ne zaman vurulacak diye 1 yaşında yapalım dedi öyle de oldu
MerveLiva Gulcan88 valla doktorumda sağlık ocağndki hemşirede söylüyor hatırlatyr zamanı gelince ama gerçekten karışık mevzular
MerveLiva Dilekmh hmmm baya ücret çıkıyor ya bi doz yaptırim kalsında denmşyor tamamlamak lazım ama bu özel aşılarda çok kafa karıştrcı
MerveLiva Dilekmh daha erken aylarda başlanıyor 1yaşında tek doz mu oldu canm iyice beynim yandı bu mnenjitten 😤
Dilekmh MerveLiva hayır canım her doktor farklı aylarda yapabiliyor bizim doktorumuz 1 yaşı uygun gördü 3 yaşa kadar 4 doz olacak