nurelem Kızlar kızamık aşısı 12. Aydan 9. Aya alındı ya menenjit aşısını yaptırmayı düşünüyorum önümüzdeki ay , diğeriyle ağır olur 1 yasında kızamık asısı olsa sorun olur mu acaba zaten evden çıkmıyoruz menenjii daha çok önemsiyorum bu aralar
yeni-anne nurelem bnm doktorum ikisinden birini bir ay erteleyebilirsin demişti kızamık aşısını bir ay erteledim
Aysegulata Merhaba ben ikisini yaptırdım aynı anda çok şükür birşet olmadı kızamık da önemli 3 doza çıkardılar pandemi döneminde bebeklerin bağşıklığını artırmak için yani kızamık da önemli ebenizle konuşun o size bir planlama yapacaktır😇
Zeynephatice Aysegulata slm bizim ebemiz o kadar çok ilgisizki anlatamam.Antalya’nın bir ilçesinin mahallesinde yaşıyorum yaşadığımız bölgede bulaşıcı hastalık riski olmadığını söyleyip 9.ay aşısını 1. Yaşta yaptırmam gerektiğini söyledi.zaten boy kilo takibi aylardır yapılmıyor,hangi ayda kan tahlili yapılıyor sizden öğreneyim biliyorsanız. Bir defa şikayet etmiştim sanırım buyüzden ilgisizlikleri.
1prens1prensesannesii Gamzosgamzos oğlum 9 aylık şuan. Bizi çağırdı ebe aşı için cumaya kadar gelin dedi Kendi doktorumuz da 10.ayda meningokok yapacağız dedi. Ağır mı olur acaba?
Gamzosgamzos BalkizimBaloglum2 2 yaptilar canim normalde 3 olmasi gerekiyor malesef su cicegi asisi bu aralar ellerinde olmuyormus ama 2 gun once cagirdilar su cicegi asisi icin 13 ay 22 gunluguz yani gelince cagiriyorlar
Aysegulata Zeynephatice normalde 10. Ayda kan tahlili istiyor doktorlar bej de antalyadayım bu arada ebemiz çok iyi çok şükür bana gebeliğimden bu yana çok yardımcı oldu
SnapeSeverus Zeynephatice bizim ebemiz de biraz rahat Baş çevresini ben istemesem ölçmüyor. Birde 9 aylık olmadan 3 gün önce yumurta akı ve alerjisi çıkmazsa aşı olacak dedi. Ne aşısı hiç bilgi vermiyor. Yumurta akı normalde 1 yaşında verilmiyor mu diyorum konu dağılıp gidiyor sinir olup eve geliyorum
Gamzosgamzos 1prens1prensesannesii aaa ne guzel sansiniza varmis biz 11 ay12 gunlukke bexsero olmustuk 1 yasina bir gun kala 1 yas asisini doktorumuz canli asi olmadigi icin sorun olmayacagini soylemisti zaten 1 yas asisinda 9.ayda yapilmayan asi yapilmisti yani sorun olmuyor ama nimenrix yapilsaydi yine yapilabilirmiydi bilmiyorum
Aysegulata SnapeSeverus kkk aşısı yumurta akı içeren bir aşı onu anlatması lazım tabi doktor değişiyor ya ebe de değişmiyor mu acaba saülık ocağında başka ebe var mı🤔
SnapeSeverus Aysegulata her doktorun kendi ebesi var bizim burada. Talep ettim ama değiştirmediler pandemi dönemi diye herşey savsaklanıyor. Kendim için gittim saç dokulmesi için kan vereyim degerlerim düşükse takviye alayım diye. Çinko kullan dedi kan man almadı.
Aysegulata SnapeSeverus 🤦🏼♀️bazen gerçekten isyan ettiriyorlar insanı ben de aynı şikayetle gittiğimde kan almak istemediler biraz söylenince öyle kan aldılar 🤷🏼♀️pazartesi aşımız var eğer birşey sormak isterseniz öğrenebilirim sizin için 😇 ya da bilgim dahilinde yardım edebilirim 🤗
SnapeSeverus Aysegulata belki size cvp verilir. Bana 9.ayda kontrole gelmeden üç gün önce her gün yumurta akı ver alerjisi yoksa bir aşı yapicam dedi. Ama bildiğim kadarı ile 1 yaşına kadar kimse yumurta akı vermiyor. Bunu öğrenebilirseniz. Hatta belki fırsat bulursam bu konuda post açabilirim akşam çünkü bebeğim 8 buçuk aylık oldu iki haftaya kontrol var bilgi edineyim
Aysegulata SnapeSeverus merhaba aşıyı sordum yumurta akı alerjisi varsa yapılmıyormuş çok az tattırılır ama öyle çok verilmez dedi ebemiz bir kere verip üç gün beklicekmiişsiniz bunu da gidince nasıl yaptığınızı anlatacakmışsınız öyle anlattı ebemiz ben yumurta akı yedirdiğim için 9. Ayından itibaren bana dememiş o yüzden