tosbikyanak-ela- Merhaba kızlar. 14 aylık bir kızın var ve 3 gündür kabız. Yani ara ara yapıyor ama topak gibi ve çok katı poposunda kalıyor. Karnıda şimşiş haliyle çok huZursuz.. sorum şu geçmesi için neler yapabilirim (perşembe doktor randevumuz var randevuya kadar) ve iştahsızlık yapar mı??
Emirin_Annesi10 tosbikyanak-ela- yediği yemeklere zeytinyağı katabilirsiniz. Doğal kayısı kurusu (gün kurusu) alıp aktardan kaynatıp posasını biraz ezip yedirebilirsinz iş görür bence ☺
Mu-Mi tosbikyanak-ela- eğer çok rahatsız sa bir fitil verin rahatlasın daha sonra zeytin yağı kabıza iyi kabak yemeği yedirin
Clementine_ tosbikyanak-ela- günlük içmesi gereken miktar kadar suyu mutlaka içirin ek olarak kayısı suyu içirebilirsiniz kendi yaptığınız. Armut suyu da olur. Aynı zamanda yemeklerine zeytinyağı koyabilirsiniz mevcutta koyuyorsanız arttırabilirsiniz. Karın masajı yapabilirsiniz. Benim oğlumda ek gıda sürecine girdiğinde kabız oldu bu yöntemlerle (kayısı hariç) geçmesini sağlayabildim. İlaç ve doktora gerek kalmadı
Canimanne İştahsızlık yapmıyor bizde huzursuz oluyor. Kakası beklediği için kaka yaparken zorlanıyor. Bol su kayısı suyu da içirebilirsin. Birde zeytinyağı süruyorum . Geçmiş olsun
tosbikyanak-ela- Mu-Mi valla zeytinyağı içirdim 2 kere ama banamısın demedi😔teşekkür ederim yarın denicem kabağı
birgaripannecik tosbikyanak-ela- canım ilk tarifi veriyorum yulaf ve kuru kayısıyı pişir bi güzel ez ve yedir ikinci ve bizde en etkili olan tarif evde ne meyve varsa elma armut muz gibi bunları karıştırıp ezip yediriyorum 10 dk sonra iş tamam 🥰
tosbikyanak-ela- birgaripannecik muz da etkili oluyor mu o kabız yapar ya normalde o yüzden soruyorum.
F-Betul tosbikyanak-ela- Kayısı püresi, yoğurt , kefir ben bunlardan birini veriyorum gün içinde. Patates, muz, elma, nişasta çoğu un türü gibi Kabız yapacak yiyecekleri de vermemeye çalışıyorum.
Kylmz tosbikyanak-ela- canım benimde kızım 7 aylık dediğin gibi 4 gündür kabız çok zorlanıyo ıkınıyo ya yapamıyo yada yaparken zeytin gibi sert yapıyo ağlıyo huzursuz yemeklerini kontrol ettim önce zeytinyag içirdim sürekli fayda etmedi poposuna kalıp sabundan biraz kesip koydum fitil gibi ayaklarını hareket yaptırdım karnına masaj yaptım bol suda içirdim düzeldi sonunda bi dene istersen inşallah iyi gelir bebişine
tosbikyanak-ela- Kylmz bugün kayınvalidem yaptı onu önceden dediğiniz gibl düzelirdi ama onunla da düzelmedi😔 çok teşekkür ederim insallah bizimki de geçer size de çok geçmiş olsun 🙏
birgaripannecik tosbikyanak-ela- canım kayınvalidem söylemişti bana da bu tarifi bende muz kabız yapar demiştim o da bi kaç meyveyle muzu karıştırınca muzun kayganlaştırıcı olduğunu söyledi biz her yaptığımızda olumlu sonuç aldık canım
Mom104 tosbikyanak-ela- Sabah aç karnına eline 1 tane gün kurusu verin ardından ılık su yarım saatte kalmadan düzelir Allahın izniyle 🥰