Senaa_oz Arkadaşlar cok merak ediyorum bebegi erken doğan var mı ve gelişimini doğdugu günün yaşına mı yoksa aslında doğcagı zamana göre mi hesablıyorsunuz bazı doktorlar erken doganlar düzeltilmiş yasına göre hesaplayın gelişimini diyor
Hunilianne Senaa_oz düzeltilmiş yasına göre ilerliyorum. Boy kilo anlamında yaşıtlarını yakaladı ama bilişsel gelişimi için ben düzeltilmiş yaşı önemsiyorum iki yasına kadar takip ederim 33 haftalık doğmuştu.
ikizlerinannesi2985 Senaa_oz benimkiler 31 haftalık doğdular. Erken doğan bebeklerin motor gelişimleri vs düzeltilmiş yaşına göre ayarlanır
TwinsmomDA Senaa_oz 26 haftalık doğdular normalde 6 Mayıs’ta doğmaları lazımdı ama Mayıs’ta doğmuş gibi hesaplıyoruz gelişimlerini
Senaa_oz Hunilianne benimkide 36 haftalık dogdu bende 1 at geriden hesablıyorum bazı yakınlarım sacma doğdugu günden hesapla diyor
Hunilianne Senaa_oz 36 hafta için düzeltilmiş yasa gerek olmayabilir hatta 33 hafta için bile gerek yok ama ben fark edebiliyorum o yüzden takip ederim 2 yasına kadar. İleri seviye prematüre olmadigi için düzeltilmiş yasa takılmaya gerek yok
Senaa_oz Hunilianne ya ben doktorumuza sordum 36 erken dedi bu yüzden telaş etme 1 ay geriden hesapla dedi ondan
Mom62636362 Senaa_oz 32 haftalık doğdular, ben hem kronolojik olarak hem de hesaplanan yaşına göre ayrı ayrı takip ediyorum, çünkü iki tarihe göre de farklı gelişimler gösteriyorlar
Mom19 Senaa_oz 2 yaşında bı kızım var 31+4 te doğdu.30+6 da oğlum doğdu 49 günlük.Gelisimleri düzeltilmiş yaşa göre hesapliyoruz.35 36. 37 haftada doğanlar geç prematüre onlar sanırım doğum yaşından hesaplaniyor.
Meflug Senaa_oz gelişimlerini 2 yaşına kadar düzeltilmiş yaşa göre takip etmek gerekiyor. Ama aşılar kronolojik yaşa göre yapılıyor