SevgiliOglum öncelikle kolay gelsin zor bir süreç ama zamanla halloluyor sadece biraz azim sabır ve kararlılık istiyor 😊
Öncelikle ben Alez altına veya üstüne alt açma bezleri vardı ya bez değiştirirken kullandığımız onlardan iki üç tane seriyorum hatta kaymasin diye igneledim sağdan soldan kuzuyu rahatsız etmeyecek şekilde naylon olduğu için kayıyorlar çünkü .
Gece yi ve gündüzü beraber bırakmanızi tavsiye ederim .
Bir de kuzunuz kendini ifade edebiliyor değil mi bu da çok önemli.Bir de tuvalet eğitimine hazır mı yabi geceden sabaha kuru kalktığı oluyor mu ?
Bezinden rahatsız olmaması olayı biraz kafa karıştırsa da bence bir deneyin.
İlk önce örneğin bir gün vererek p.twsiden itibaren beze yapmayacağız diyerek beraber külot almak için dışarı çıkabilirsiniz artık anne baba abi abla gibi sende çamaşır giyeceksin diye anlatmalisiniz.Bir de not tutun mesela tuvalete yaptı 2 saat sonra yere yaptı vs gibi böylelikle kaç saatte bir tuvaletinin geldiğini bilirsiniz ve sürekli sorarak bunaltmazsiniz örneğin her 2 saatte bir çiş yapan bir çocuga her 15 dakkada bir cisin geldi mi diye sormak onu strese sokmaktan başka birşeye yaramadığı gibi inatlasmasina sebep olabilir
İstemediği sürece asla tuvalete oturtmaya çalışmayın bunun sonucu altına yapmak olsa dahi
Bir de cisin vari demek yerine saat başı hadi tuvalet zamanı diyerek telefonunuza veya kurmalı bir saatiniz varsa alarm ottugunde aaa tuvalet zamanı geldi hadi gidelim bir bakalım çiş kaka gelmiş mi diye söylersiniz her altına yaptığında çok tepki vermeden gözünün içine bakarak oğlum/kızım çiş tuvalete yapılır diye söylemelisiniz biraz uzun bir yol ama halloluyor kolay gelsin inşallah😊