Mrsbayan Hanımlar bebeğim 10 aylık oldu bugün. Ben hergün yumurta veriyorum çok mu fazla veriyorum acaba bilmiyorum. Bazen omlet yaparım, bazen kabak mücver, bazen de busküvi muz pekmez karışımı. Şimdi tekrar yumurtaya devam mı hergün? Yada farklı verebileceğim 🤷♀️
pilavustutavuk Mrsbayan isterseniz yumurtayı gün aşırı verin. Çocuk beslenme uzmanini dinlemistim ebru akelin programında , gün aşırı verin diyordu
Ebruili Mrsbayan günden güne büyüyen bebeklerimize doğru öğün alışkanlığı kazandırmalıyız artık her şeyi anlıyorlar yani demem o ki bir kahvaltıda neler veriliyorsa bebeğe uygun şekilde tüketmeli ben her gün muhakkak yumurta veririm. Bazen pancake içinde yediririm bazen mücver şeklinde ama genellikle yağda pişiririm yumurtasını haşlamada arada bir yaparım peyniri zeytini hep kahvaltısında olur arada avokado eklerim kahvaltısına 1 yaşında olduğu için domateste veriyorum artık arada da tahin pekmez eklerim kahvaltısına
Mrsbayan Ebruili ya ne güzel 🥰 bende omlete lor peynir ekliyorum güzelde yiyor şükür mandalina suyu içiriyorum ama zeytin salatalık vermedim daha. Denemeli miyim?
Ebruili Mrsbayan mandalina suyu bende veriyorum her sabah eskiden omlet yapardım yumurtalı patates yapardım ama sonra her şeyi tek tek yesin tek tek tadına baksın istediğimden ayrı veriyorum ayrıca şimdi mevsimi olmadığı için salatalık vermiyorum ama kızıma 7 aylıktı salatalık vermeye başlamıştım güzel kırmızı biber olursa onuda eklerim bazen ( neler neler yazmayı unutmuşum 😍) bu arada zeytinler çok çok tuzlu olduğu için ve farklı madde içerip içermediğindem emin olmadığım için hep makarnavitmadan aldığım zeytin ezmesini verdim kendim zeytin yaptım o olunca kızıma uzun süre suda bekletip tuzunu hafifletip vereceğim kesin yer benim kızım. Biz ek gıdaya pütürlü olarak başladığımız ve yarı blw yaptığımız için kendisi bir çok şeyi yiyebiliyor. Sizde gıda verirken bebeğinizin iri şeyleri koparma pütürlü yeme durumunu gözden geçirip verebilirsiniz
MiraysMutti Ben de kabiz olmadigi zamanlarda yumurta veriyorum, bazen haşlayıp bazen de zeytinli omlet şeklinde. Yanında 1 2 dilim salatalık, lor yada labne peyniri 1 tatli kaşığı, 1 tatli kaşığı da pekmez veriyorum.