zkysvda benim oğlum da 8.5 aylık ve hep aynı şekilde emerek uykuya daldı. Saat başı uyanıyordu ve artık enerjim kalmıyordu bu durumu çok araştırdım baya makaleler vs okudum, aynı zamanda çocuk gelişimi bölümünde öğrenciyim onu da katkısı oldu araştırmalarıma. Bebeklerin uyku döngüleri varmış ve bu döngüler belli saatlerle sınırlıymış , emerek uyuyan bebekler, uykuya emerek daldıkları için bu uyku döngülerinin başında emme isteği yaşıyorlarmış ve bu sebeple düzenli aralıklarla uyanıyorlarmış. Sallanarak uyutulan bebekler de aynı şekilde hareket aradıkları için uyku döngülerinin başında uyanıyorlarmış. Özetle, bebeği nasıl uyutursan gece boyu onu talep eder deniliyor. Bu sebeple uzmanlar desteksiz( emziksiz,emzirmeden,sallamadan) uykuyu tavsiye ediyor. Ben oğlumu yatağına koyarak uyumasını beklemeye başladım, başta biraz zor oluyor. Ağlıyorlar ama ağlamasına izin vermeden kucağıma alıp sarılıp uyku vaktinin geldiğini söylüyorum. 4-5 kere bunu tekrarladıktan sonra pes edip uykuya dalıyor. Şimdi en azından saat başı değil de 3-4 saatte bir uyanıyor. Kendi imkanlarımla bu kadar oldu 🤷🏼♀️ Belki sizde de işe yarar.