Bellatrixxx Arkadaşlar merhaba herkese, 2.5 ay civarı bebek anneleri mama ile beslenmede bir öğünde kaç CC ve günde kaç kere mama veriyor, merak ediyorum, cevaplarsanız mutlu olurum teşekkürler.
QueenBeee Bellatrixxx az önce bi gönderide görmüştüm biri yazmıştı ne kadar cc vermen gerektiğini hesaplıyorsun. bebeğin kilosunu 150 ile çarpıp 12 ile bölersen iki saatte bir ne kadar vermen gerektiğini 8 ile bölersen 3 saatte bir ne kadar vermen gerektiğini öğrenebilirsin canım bkz: 3600×150 =540.000 540.000:12 =45.000 yani 45 cc vermem gerek iki saatte bir
Linamommg QueenBeee aynen cok verılmezkı bagırsaklarıncok kucuk bebeklerın ben bır yada bır bucuk satte bır 75 cc 4.500 kılo yanı suan bes olmusturda
Linamommg ilknur_aktas_1636 ılk ıcıste cok ıcıyor ve cok saatt aralıgı tanıyosunuz bence ole cok vermeyın bagırskları onların sunger gıbı dr demıstı 75 cc ver bır bucuk aaate bır ver
QueenBeee Linamommg benim kızım 25 günlük iki ölçek yapıyordum yani 60 cc hep dibinde kalıyordu. Hesapladım buna göre tam doğru çıktı. Kilosu bu arada 3650ydi üç gün önce. Benim bebişim biraz zayıf doğdu da. Ama ben öğlen 12 ve gece 12 gibi veriyorum günde iki defa mama veriyorum yani
Csknozge Bellatrixxx 1 ay 27 günlük bebeğim 90 cc içiyordu önceden ama yetmeyince 120 cc suan yani siz kimseye bakmayın bebeğiniz kusmuyorsa fazlasını bi sorun olmaz doktorumuz bize öyle dedi her bebek farklı bende öyle millet cok verme diye diye korkuma aç bırakıp ağlattım hep cocugumu malesef
Csknozge Esmclk evet mama veriyorum sadece gündüzleri 3 saat arayla aksam 7den sonra 11de sonra gece 4te sonra sabah 7de doktor böyle söyledi onuda gece gündüz ayrımını yapması için dedi ama geceleri siz kendinize göre ayarlayın isterseniz ben öyle yaptım daha doğrusu bebeğime göre :)
naysem77 Bellatrixxx hem mama hem anne sütüyle besliyorum günde 5 kez 90 cc veriyorum geri kalanı anne sütü 2 ay 29 günlük
Esmclk Csknozge anladım teşekkürler 😊 1 ay 15 gunluk bebegim 3 saatte bir 100 cc veriyorumda acaba çok mu veriyorum diye düsünürken bebegimde 2 saatten sonra acıkmaya baslaynca yetmiyo mu diyorum. Kafamda deli sorular 😊
Csknozge Esmclk yok sanmam her bebek farklı bence isterseniz 120 cc deneyin 3 saate 1 zaten fazla gelcek olursa kusar bişey olmaz merak etmeyin bebeğin aç olmasından iyidir en azından sizinde içiniz huzurlu olur bebeğinizinde keyfi yerinde olur :)