Ygtek Gece boyunca uyuyan ve yemesinde de sorun olmayan bebegim vardi ama 2 yasina kadar emzirmedim, 15 aylikken kestim. Ben de tipki dediginiz gibi kizima daha iyi anne olmak ve tabi ki kafayi yememek icin kestim. Iyi ki de oyle yapmisim, hatta daha erken kesseymisim keske diyorum simdi😊
ezehraa Insanlar acayip anlayissiz ya, cildiriyorum. Belki bir sorununuz var, ki benim vardi, o yuzden sinir krizleri geciriyordum her emzirmede. Belki caniniz aciyor, belki emzirmeyi sevmiyorsunuz vs. Herkes tutturmus bebegin hakki diye. Bebek kadar annenin de bu sureci insan gibi gecirebilme hakki var. Anne kendini iyi hissetmiyorsa bu bebege de yansir. Yansimasa bile, annenin de kendini iyi hissetme hakki var. Anne-bebek iliskisi sadece bebegi ilgilendiren bir sey degil, iki tarafin da ortak mutluluguna dayali bir mekanizma. 19 aylik bir bebek anne sutu olmadan da yasayabilir ama mutsuz bir anneyle saglikli sekilde buyuyemez. Hic vicdan yapmayin. Ben de vicdan yapa yapa 15 ayin 10 ayinda her emzirmede dogduguma pisman oldum, bazen kizimi da huzursuz ettim. Emzirmeyi kestikten sonra ruhum dinginlesti resmen, kizimla iliskimiz boyut atladi. Anne-bebek bagi emzirmeye odakli degil. Cok daha onemli seyler var. Yoksa emziremeyen bunca annenin bebekleriyle bagi sorunlu olurdu ama degil tabi ki. Sorunuza gelince, emzirmeyi kesseniz de kesmeseniz de 18 ay civari uyku gerilemesi olmasi beklenen bir sey. Kizim 9 ayliktan beri gece deliksiz uyurdu, 15 aylikken de emzirmeyi kestim. Ama 18 aylikken bir bozuldu uykusu 😱 Uyku gerilemesi donemi bitmeden de 2 yas sendromu cildirmalari basladi :) Su an 21 aylik, hala tam duzelmis degil. Emzirmeyle direkt bag kurup kendinizi hirpalamayin yani. 18-24 ay arasi anneye de asiri bir duskunluk bekliyoruz demisti doktor, oyle de oldu. Siz meme olmadan, baska sekillerde onun bu ilgi acligini gidermeye devam edin. Istedigi meme degil, sizsiniz neticede. Duzelecektir illa ki.