Azsekerlikahve Durduk yere kabız oldu bebeğim. Hemde öyle böyle değil aşırı kabız. Yapamadığı gibi poposuda acımaya kanamaya başladı. Avokado vermiştim değişik olarak ondan mı oldu bilmiyorum ama ondan başka bişey vermedim. Poposu kanıyo nerdeyse öneriniz varmı? Ne yapsamda rahatlatsam. Zeytinyağını denedim geçirmedi. Pişik kremleri kullanıyorum. Şeftali suyu verdim başka neler önerirsiniz? Bide neyden olmuş olabilir bu kabızlık?
Mom28 Azsekerlikahve balkabağı cnm ve kayısı suyu ama başta zorlanacak bence Dr götür evde yaoarsa makat çatlağina sebeb olur
KahramanAnne Azsekerlikahve 2 tane kayısı (gün kurusu) azıcık suda kaynatıyorum suyunu oğluma içiriyorum çok rahat kakasını yapıyor
Zeynepalya_ve_annesi Azsekerlikahve duphalac bağırsak düzenleyici alın kiloya göre veriliyor prospektüsünde yazıyoır
Azsekerlikahve Mom28 sanırım o çatlak oluştu. Doktora haftasonu ulaşamıyorum ki. Acile götürsem oda krem verip yollayacak. Mecbur pazartesiyi bekliycm ama o zamana kadar nasıl rahatlatsam
Mom28 Azsekerlikahve acile gitsen sana antibiyotik krem ve anestol agrikesici krem verir cnm hiç değilse rahatlatır bence götür yazık kıyamam yaa :(
Duru26 Azsekerlikahve kuru kayısıyı pişir blenderden geçir yedir benim kızım çok sık kabız olur herzaman yaparım
KahramanAnne Azsekerlikahve oda olur cezveye koyun azıcık da su ekleyin çok eklemeyin iyice kayısı yumuşacıktan sonra alın bebişe içirin biraz hemen rahatlatıyor
elifiii Azsekerlikahve şeftali suyu kabızlıgı arttırır. Ek gıda döneminde olabilir. Bol sıvı tükettirin. Emziriyorsanız siz de bol su için. Ev cok sıcaksa terlememesine dikkat edin. Probiyotik şaselerden kullanabilirsiniz ya da yogurt tadımı yaptırdıysanız kayısılı yogurt yedirebilirsiniz. Sıcak banyo yaptırıp masajla bagırsaklarını hareketlendirebilirsiniz ( dogru yöne masja önemli)
Azsekerlikahve elifiii ben şeftali suyunu kabızlığı giderir diye biliyodum. 7aylık ek gıdaya başladık çoktan ama ilk defa başıma geldi böyle bişey.
Duru26 Azsekerlikahve avokado kabızlık yapmaz doktorumuz kabız olduğunda avokado, kuru incir, kuru kayısı, balkabağı önerdi ama ennnn etkilisi ıspanak mutlaka deneyin
Tuba_7820 Verdiğiniz ek gıdaya mutlaka zeytinyağı katın totosunuda devamlı zeytin yağı ile nemlendirin çatlama olmasın yumuşasın diye ılık su içebilirsiniz kayısı kaynatıp püresini yedirebilirsiniz suyunu icirebilirsiniz lifli besin tüketmesini sağlayın birde karın üstü hareket etsin ayaklarını bisiklet çevirir gibi hareket ettirme bizim doktorumuz probiyotik başladı süt alerjimiz var biz kullanamıyoruz ama kefir doğal probiyotik bağırsaklarını destekler biz bugün 7. Günde yaptık 🤔
MiraysMutti Duphalac kullandik biz, hem de cok zorlayan ve ağlatan kabizdi bizim ki uzun süre ikiniyordu ve yapabildigi fındık tanesi kadardi. Duphalactan günde 3 kere 1 er cay kaşığı kullandık.2. Gun sulu hale cevirdi.
Duru26 Azsekerlikahve ben soğanla kavurup veriyodum ilk başlarda sonradan kızım ıspanak yememeye başladı zeytinyağıyla biraz kavurup üzerine tarhana ekleyip çorba yapıyorum anca öyle yiyo bu aralar
31marthira Azsekerlikahve 4 5 dal ıspanak tatlı kasıgı ile prinç biraz suyla pişirin üzerine zeytinyağ dökün yedirin