Zeyhoo 4. Ayda başlamanız çok doğru olur. Ne kadar erken başlarsanız o kadar yiyeceklere karşı alerjik reaksiyon göstermez. İlk yoğurtla başlamanız bebegin midesini zorlamayacagi için öneriliyor. Inek sütünü saf haliyle vermek ile yoğurt yapıp vermek çok farklı. Yoğurt oldugunda değişkenlik gösterir o yüzden gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Her bebek aynı değil. Bazi bebekler her şeyi yemiyorlar. Örneğin yoğurtla başlayın eğer severse 3 gün yedirin alerjisi yoksa vermeye devam edebilirsiniz. Sonra patates puresiyle devam edin, onu sevmezse ara verin 15 gün vermeyin, 15 gün sonra tekrar deneyin. Yani bebeğinizi keşfetmeniz gerekiyor. Örnek menüler verilirse ve bebeğiniz onlari sevmezse siz daha cok yipranirsiniz çünkü bebeğinizi kıyaslamaya başlarsınız, bu menüleri yemiyor bebeğimde bir sey mi var diye. Ek gıdayı kendinize zorluk olarak görmeyin. Yoksa çok yipranirsiniz ve bebeğiniz bunu hisseder yememek için zorluk çıkarır. 1 yaşına kadar zorlamayın. Çünkü bu süreç alıştırma besinleri tanıtma dönemi karnını ek gıda ile doyurma dönemi degil. Anne sütü veya formül mama veriyorsanız, ağırlık olarak 1 yaşına kadar onlarla devam ediyorsunuz zaten. Cok rahat olun. Bebegim 8 bucuk aylik ve ben 4 . Aydan beridir ek gida veriyorum. O kadar zorlandım ki herseyi bu süreçte tecrübe ettim. Umarım sizin süreç çok kolay geçer. Sevgiler🌸
Zeyhoo