Nil59 Kızlar bebeğim 1ay3 günlük sezeryan doğum yaptım. İlk gece hastanede sabaha kadar uyumadı tamam dedim melis saltanatın sona erdi annelik böyle birşey 🤩 neyse çıkış işlemlerimiz oldu eve geldik. O çocuktan eser yok =) kızlar doğum öncesinde ve sonrasında annem kayınvalidem hep yanımdaydı. Bebeğimi sürekli acıktığında emzirdim. Öyle her saat uyandırım emzirmedim. Hemde küçük doğmasına rağmen yanı 39.haftada 2740 gram doğdu. Ama çivi gibi maşallah💓 küvezde falan da kalmadık. O uyanınca zaten huzursuzlanıp acıktığını belli etti. Emzirip gazını alıp altını kontrol edip 5dakka göğsümde sevip tekrar yatırdım hep 1 ayın sonunda 4 kiloya geldik şükür. Ben sürekli sessiz ve karanlık ortamda uyumasını sağladım. Öylee annelerimizin dediği gibi aç sesi alışsın aç ışığı alışsın öyle uyusun yapmadım. Cünkü gece ev sakin ve karanlık olduğu için gece uykusuna da alıştı bu sayede. Geceleri 11 gibi uyuyo çok nadir uykusunu bölüyor. Genelde 11de uyudgnda 6.30 gibi kalkıyor emzirip gazını alıyorm hemen altını değiştiriyorm tekrar uyutyorm bi daha 9.30 da kalkıyor. Gün ışığında dahi uyutmuyorm bebeğimi hep karanlık. Benim sizlere tavsiyem bu şekilde sağlıkla büyütün bebişlerinizi
Derya341986 Nil59 lütfen yanlış anlamayın ama kızınız mı var? Kızlar genelde böyle oluyormuş benm oğlum var ilk 15 gün anamdan emdiğim sütü ağzımdan getirdi 5dk uyuduğumu biliyorum şuanda da fön sesiyle uyuyor
Aybuke_ Nil59 masallah cok sanslisiniz valla hep allaha sukredin biz bebegmizjn aglamalarini gordukce perisan oluyorz uyumuyo hic bi seklde ne gece ne gunduz oyle yerindeds durmuyo hel memede kucakta ters cevirp duruyo kiyamam hep agliyo 😞
Tuba Nil59 benim oğlumda yarın bir aylık olacak. ne sesi ne ışığı arıyor her ortamda uyuyor gecede gündüzde aynı şekilde. her 3 saatte bir uyanır acıktığı için.
Aybuke_ Derya341986 benm kizim bugun bir aylik bir aydir gecemiz gunuduzumuz harap oldu ona aciyoruz asiri gazli ve surekli ciglik cigiliga aglamalarinonuda bizide majvetti 😞😞
Nil59 Aybuke_ cnm emzirdiktdn sonra yada mama verdikten sonra hemen gazını alıp 10 dkaika dik tutup yatırırsan sıkıntı olmaz buna rağmen gazlıysa senden dolayı sütünden geçiyodr cnm yediklerine dikkt et 🤗
Nil59 Aybuke_ yüz üstü duruyosa o şekilde yatır sırtına masaj yap cnm bolca. Uykuya daldığında yerine yatır. Allah sabırlar versin 🤲
Mmbd Tuba benim de oğlum var 1 ay 5 günlük max 3 aaate bir kalkar gece de aynı tabii hatta şuan emziriyorym
Aybuke_ Nil59 allah razi olsn canm yuz ustu durmayi cok seviyo ama ben korkuym oyle yatrmaya ve uyumuyo cok az uyuyo ya son 1 .30 saattr 3 kere uyuya kaldi koydm yatagna arkami donmemle faltasi gozlerle karsi karsiyayim nedn uykusu yok anlamiyorm
Alminakarakaya Nil59 benim kızım gazını çıkardığı halde mızmız ne gecemiz belli ne gündümüz valla akşam 10 dan beri yatırmaya çalışıyorum memem ağzında uyuyacak illa sütte kalmıyo öyle göğsümde ne yapcam bilmiyorum artık 😔
Nil59 Alminakarakaya benim kızımda öyleydi. Ben onu hep kendi odasında başbaşa emzirdim sessiz ve loş ışıkta. Bu sayede uykuya çabuk daldı. Zamanla mememden kalmaktan vazgeçti. Ve telefonuma ninni indirdim gerçekten cocuğu rahatlatıyor. Bilmiyorm ben pek faydasını gördüm 🙏
ceylinece Nil59 11den 6.30 a kadar uyuması biraz fazla değil mi? Bana doktor 2 saate en geç 3 saate emzir dedi bende çok uyandırmadım ama kendi kendine 2-3 saate uyandı hep
denizel ceylinece benim de bebeğim 8 günlük ve doktor 2 saatte bir uyandırıp emzirmemi söyledi sarılık endişesinden ötürü. Hal böyle olunca uyuyan çocuğu da uyandırıp emziriyorum mecbur yoksa kan şekeri düşer ve sarılık olur diye korkutuldum. Siz nasıl aştınız bu durumu?
Nil59 ceylinece o istediği zamanda kalkıyo cnm ama gece uykusu 4.5 saat aralıksız yani mesela şuan emziriyorm 12 de uyudu bu gece. Sarılığımıız olmadı çok şükür gündüzleri zaten bu kadar uzun süreli uyumuyor gece uykusundan bahsetmiştim ben
ceylinece denizel ilk günler uyandırdım. Çünkü sarılığımız vardı hafiften. Sonra rutine bindi ve alıştı şimdi kendiliğinden kalkıyor ☺️