Mrv_ Yeni başlayan ek gıda serüveninde fikirler arıyorum🥰 bal kabağı , patates , havuç 👍🏼 İşlem tamam Şimdi yeni sebze arayışındayım sevgili anneler Mevsime uygun neler önerirsiniz?
eminemre99 Mrv_ merhaba bnde yeni başladım balkabağı yaoiyirum soylere anlatayım size çok az küp küp doğruyorum tencere birazcık su katıyorum hemen yumuşamış aldım çatalla ezdim biraz zeytin yağı kattım biraz pekmez kattım verdim ama doğru düzgün almıyor veriyorum çıkarıyor bnde sinir oluyorum 😃
Analist Mrv_ şu an mevsime uygun kereviz pırasa falan var ama ben 7.5 aylığız kerevizi ilk defa dün verdim biraz ağır sebzeler onun dışında tatlı patates olabilir sadece migrosta bulabilmiştim. Bal kabağı candır çorbasını yapıp verebilirsiniz
Mrv_ eminemre99 ‘ verdiğin her yeni ürünü tek başına ver tadını öğrensin ’ demişti doktor. Pekmez ve zeytinyağı eklemeden de denediniz mi 🥰 İşimiz zor ve uzun gibi gözüküyor 🤦🏻♀️
eminemre99 Mrv_ yeni başladım tek veriyorum yani verdim hiç akmadi bnde bakınca hiç gerçekten tadı güzel değil ki bnde pekmez kattım biraz ne yaoacam bilmiyorum yemiyor evet yeni başladım ama biraz aksa aldığını geri çıkarıyor
Analist Mrv_ Patates havuç ya da irmik koydum ben pirinç koyan da oluyor ama ben pirinç koymadım hiç. 7.ayda da çorbalarına soğan ekledim mesela tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım. Köy tavuğu bulup suyunu dondurucuya koydum çorbalarına atıyorum. Tavuğun etiyle de köfte yaptım un yerine buğday unu koydum içine. Aklıma ne geldiyse yazdım şu an😂