Sevdakuzey Arkadaşlar oğlum 6 aylık ismiyle seslendigimde cevap vermiyor fakat çizgi film sesini duyunca hemen tv ye bakıyor sizinde boyle oldu mu
Aley_ Sevdakuzey Çünkü çocuklar 6 aylıkken çevreden gelen seslere tepki vermeye 8 ay ve sonrasında ismi ile seslenildiğinde tepki verirler. Araştırmalarda bu yöndedir. Her bebekte aynı olmaz elbette ama genel anlamda böyledir. Endişe etmeyin zamanla tepki verecektir. Yine de çok tv telefon kullanımı olmamalıdır. Bazen başka şeyle olan meşguliyeti de buna etki eder.
GoGirl Sevdakuzey 7 7.5 ay gibi ismine tepki verir bu aylarda sese bakar ama tv den uzak tutun cok kucuk daha
asz Sevdakuzey benim oğlum da 6 aylıkken ismine bakmıyordu ki.ama tv , telefon ve zil sesi dikkatini çekiyordu.8 aylıktı adıyla seslendiğimizde baktığında.bence evham yapıp üzme kendini.
DilaraYigit1 OzgeOzkan bazen umursamıyorlar mi acaba yada o an elinde ki oyuncakla felan meşgul oluyorlar
Sevdakuzey Aley_ ya cok teşekkür ederim içini rahatlattiniz,ister istemez tv aciyorum biraz maalesef 😔 peki ce-ee oyununa ne zaman tepki verir sizce
Aley_ Sevdakuzey 6.5 - 7 ay civarı artık sizin oyununuzu farkına varıp sizi taklit etmeye çalışmakla, size gülerek katılmakla başlayabilir. Şimdiden oynamanızda bir sakınca yok, basit gibi dursada gelişimi açısından önemli bir oyundur.
asz Sevdakuzey sen başla şimdiden.ilk zaman oğlum tepki vermiyordu "ce -e "oyununa.7 veya 7,5 aylıkken ben yaparken gülmeye başladı.şuan 11 aylık o bize yapıyor.
Sevdakuzey Peki anneler göz kontağı kuruyor muydu cok kısa göz göze geliyoruz ve elinde balon patladı hic tepki vermedi bana hic normal gelmiyor