Nergis24 Kızim 17 aylık. Ve anlamlı tek bir kelimesi dahi yok. Anne baba da demiyor evet. Bababa dedede sadece babildaniyor ve bu ikisini söylüyor.hayvan sesleri takliti de yok. TV televizyon tablet de yok hayatimizda 0. Bol bol da konuşuyorum. Artık çok yoruldum. Dediğimi anlıyor komutlara uyuyor. Göz teması parmakla gösterimi ismine dönme var. Dönen nesnelere ilgisi yok.her şeyin ismini bilir. TV klim hali kapı pencere perde mutfak nerde banyo WC salon yatak odası hepsinin yerini bilir. Yukarı aşağı sıcak soğuk hepsini biliyor. Fiziken ruhen konuşuyor ama ağzından 1 kelime dokulmuyor. Çok korkuyorum sanki hiç konusmayacak
BalPrensesAnnesi Nergis24 benim kızım da tam olarak böyle canım. 18 aylık. Okumadığım kitap kalmadı ama yok hiç özenip de tek kelime etmiyo. Ama dediğin gibi her şeyi biliyo. Umarım yakın zamanda konuşurlar. Ben de bekliyorum sabırla,
Gzdzeynep Nergis24 babıldanma varmış o yüzden yakın zamanda kelimeler gelir doktorunuz ne diyor bu durumunuza.
Damla93 Nergis24 hiç stres yapma canım bi anda öyle bi açılıyo ki dilleri şaşıp kalıyosun o şu anda herşeyi kaydediyo beynine hiç beklenmedik zamanda bi anda başlıycak yeğenimde öyleydi 2 yaşında olucak 2 ay sonra şimdiye kadar hiç konuşmadı son 1 aydır òyle bi konuşuyo ki bunu nerden duymuş nerden biliyo diye şaşıp kalıyoruz
Kitapkurdumom Nergis24 20 aylik bebegim o da ayni maalesef canım. Doktoruna sordum 3 yaşa kadsr normal diyor ama benimde icim rahat degil hic. Ne yapmak lazim hic bilmiyorum
Nergis24 Gzdzeynep 10. Ayından beri babildiyor. Dr 24 aya kadar süresi var diyor ana yüreği 24 aya kadar nasıl sabreder.
Gzdzeynep Nergis24 bence doktorunuzu dinleyin bana normal gibi geldi ama içiniz rahat değilse bu konuyla ilgili başka bir uzman görüşü de alabilirsiniz. Bi de böyle olan bebeklerde burden bire patır patır çıkıyor kelimeler 😊🙏🏻
hsyn Nergis24 benim oğlum da aynı 19 aylık neler anlatiyor neler ama anlaşılmıyor 😁 anlaşılır olan sadece aç, anniiiiiii, bitti,at bu kadar dediginiz gibi anlamada sorun yok herseyi bilir yapar bekliyoruz sabırla
dios_gokta Nergis24 ıhtoyaclarını gosterek gıderıyorsanız oncelıkle onu bırakın suyu göstererek istiyorsa mesela bır kac kere bunun adı su soylersen verecegım de anlar o senı böyle yonlendırerek dene kuzum zamanla acılır konuşur bence 😘