Angels1324 beceremedim etiketlemeyi diğer posta tamamını kopyala yapıştır yapıyorum umarım faydalı olur 🙏🏻 “ilk birkaç ay günde 5-10 dk emerdi uyanık sadece, hemen uykudan uyandığı gibi koyardım mememe emsin diye bir de. Yani anlayacağınız ilk 6 ay sadece ama sadece uykulu emdi, uyanık beslenmelerinin tamamını sağarak kendi sütümü biberon ile vererek yaptım. 6 aydan sonra uyku eğitimi verdiğim için uykuda emzirmeyi bıraktım bu yüzden hiç emmiyor oldu ve 6 aydan sonra sadece sağarak ,önemli olan tarif ettiğim gibi sabırla sık sık sağmak🌸, düşünün 5 aydır emmeyen bebeğiniz için vücudunuz hala ihtiyaç duyuyor olma ihtimali olduğunu düşünerek sütünüzü kesmemiş ve 10cc de olsa geliyor diyorsunuz 🤗, hersey kafada ve pratikte bitiyor inanın bana. Şöyle bir hikayem bar şok olmuştum kendimde. Akşam uykusu öncesi sütümü sağdım bebeğimi biberon ile sağdıcım sütle besledim bir seferinde, ve oğlum hemen ardından kucak dolusu kustu ve içtiği tüm süt boşa gitti. Kayımvalidemdeydik yanımda yedek süt yol buzluyla yok mama yok me yapacagım ben çocuğun ac mı uyuyacak diye nasıl korktum 😟, daha yeni sağdım çıkmaz ama deniyeyim yeniden sagayım sütümü belki çıkar ac kalmasın bebeğim dedim ve iki üç bardak su içip koşup hemen sağdım. İnanır mısınız 100 cc süt geldi 15dk önce sağmış olmama rağmen. Çünkü kafam ondaydı bebeğim ac kalacak süt vermem Kazım diye düşünüyordum ve insan vücudu cok muazzam ki düşünceniz herşeyi etkiliyor 🙏🏻 Direk beyin hormonları uyardı ve süt üretildi🙏🏻. Ben bile şaşmıştım. Tabi iki memeyi de sağan iyi bir makina kullanmak işi cok cok kolaylaştırıyor. Ben 1 yasına geldi hala sağarak beslediğim için hastane tipi çift kollu pompa kiraladım onu kullanıyorum. Bu işte ciddiyseniz böyle birşey yapmanızı tavsiye ederim. Ama şunun altını çizeyim, yorucu emek ve sabır isteyen birşey. Mama ile beslenen evlatlar da çok ve eksik değiller siz de eksik değilsiniz. Ben ha gayret dedim uğraştım ama her bebek her anne ayrı ve özel 🌸. Olmasa da üzmeyin kendinizi 🙏🏻 Allah her bebeğin rızkını farklı verir ama hep verir Canları sağ olsun 🙏🏻 Ama süt gelmedi veya cok az geldi diye sagımı bırakmamanız lazım, ilk sagımda 5 cc gelir, iki saat sonra için iki bardak su ve yatım saat sagın( süt gelse de gelmese de sağın ama) ve bitince sağım yine iki bardak su için, iki saat sonra yine önden ve arkadan su içetek yarım saat sağın, bakın on gün içinde günde en az toplam 400-500 cc sagmaya başlarsınız 🤗bu arada süt çıksa da cıkmasada en az 20 dk sağmak lazım, zaten süt çıkmadığında sizin yaptığınız sağım memeyi uyarıyor ve beyninize sinyal gönderiyor “ süt yok ama hala emiliyor süte ihtiyaç var sür üret “ diye. Böylece giderek süt artıyor , zaten sütün sağarak artmasının mantığı da bu bilginiz olsun 🤗 kolaylıklar dilerim 🤗🌸”