Kızlar merhaba,
Bu başlığı benimle aynı durumları yaşayanlar için umut olsun diye açtım.
Öncelikle kızımdan bahsedeyim. 6. Ayına kadar gündüz uykusu bilmeyen gece uykusuna 12 den önce geçmeyen sabahta 8 de uyanan bir bebekti. Uyumadığı için gündüz hep huysuz,yorgun oluyordu. Emerken gözlerini kapatır asla memeyi bırakmazdı. Zorla bıraktırdığımda da direk gözlerini açardı. Her akşam 10 da emzirmeye başlıyordum 12 de yatağına koyabiliyordum onda da bitkin düşüyordu. Yani 6 ay boyunca akşam yaşamım yoktu ve her anım kızımlaydı. Bir çok kitap okudum. Video izledim. Okuduğum ve izlediklerimi hep eşime anlatıyordum ama ben bir türlü kararlı olamıyordum. Deniyordum yatağına koymayı. Ağlıyor, kıyamıyor hemen kaldırıyordum. Bir gün yine ben delirmişken al sen uyut nasıl uyutursan uyut dedim verdim. Eşim piş piş açıp yanına uzanmış çocuk 5 dk da uyudu. O günden sonra karar verdik ve 1 hafta bu şekilde uyuttuk. Diğer 1 hafta yanından gittik pis pis açık kaldı. Şuan 1 ay oldu ve son bir haftadır piş pişi de bitirdik. Şimdi kızım en azından uyku nedir bilen,mutlu bir bebek. Tabii annesi daha mutlu 😂
Uyku eğitimi vermeyi düşünüyorsanız ne olursa olsun kararlı olun. Uyanıklık saatleri çok çok önemli. Buna dikkat edin ve isteyin olacak. Bütün anneler bebeğini uyutup rahatça bir çay, kahve içmeyi hak ediyor. Kendinize bu iyiliği yapın ❤