Seymacetin Kızım 1 hafta sonra 5 aylık olucak ek gıdaya baslıycaz erken baslayan anneler neler verdiniz ne kadar verdiiz günün hangi öğünü nasıl bi düzen kurdunuz
TinkyWinky Seymacetin 5.5 aylıkken ufaktan tadımlara başladım zaten bu şekilde ilerleyince öğün olarak yemesi 6.5-7 ayı buluyor
TinkyWinky Seymacetin sebze buharda pişirdim çatalla ezdim 3 gün arka arkada tattırdım gözlemledim alerji durumunu .Havuç , kabak,bal kabağı,patates,muz,elma,armut bu şekilde ☺️
Umutum1 Seymacetin 4,5 aylıkken tadımlara başladık öğle zamanı mamasından 1 saat önce tadım yaptırıyordum sonra mamasını içirip uyutuyordum şuan 6 aylık öğlende öğün olarak sebze püresi ve yoğurt yiyor size tavsiyem sakın sebze tadımlarını bitirmeden Meyve tattırmayın çok zorlanırsınız.
Seymacetin TinkyWinky peki hangi zamanda veriyorsunuz aklıma takılan o açmı olması lazım tokmu sabah akşam yada öğlenmi tadım yapmam lazım
Agustosbocegi TinkyWinky ya bende öyle yapmayı düşünüyorum da siz kıvamını suyla ya da sütle açtınız mı gerek var mı buna 🙈🤷♀️🤷♀️
TinkyWinky Seymacetin bence gündüz verilse daha iyi olur , dokunursa rahatsız ederse bebeği tüm gece uykusu etkilenir .Aç tok olması tadımda önemli değil bence ama tabi biraz aç olsa daha iyi olur.Ben öyle yapmıştım ☺️
AnnesininUmutu Seymacetin Tadım zaten az bir miktar olduğu için çok aç yada tok olmasına gerek yok. Ama ek gıda döneminde önerilen sabah uyanınca anne sütü yada devam sütü, ilk gündüz uykusundan sonra da ek gıda.
Seymacetin Umutum1 herhalde 1 ay sürer tadım yapmamız 3 gün 3 gün önce yoğurt ve sebzelerden gidip tatlı şeyleri en son vermeliyim galiba
Umutum1 Seymacetin ben 3 gün kuralı yapmadım doktorumun tavsiyesiyle çok şükürde hiç birşeye alerjimiz çıkmadı ama siz doktorunuz nasıl dediyse öyle yapın
Cihan Seymacetin tadımlık vereceksin canım zaten bir ay sürüyor tadım önce sebze ile başla meyve ile başlarsan sebzeyi yediremezsin 3 gün kuralıyla vereceksin birinci gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı baktın sorun olmuyor diğer sebzeye geçeceksin böyle böyle her şeyi tattıracak sonra o tattırdığın şeylerle yemek yapacaksın her yemekte tattırmadığın bir şeyi ekleyip devam edeceksin
Seymacetin Umutum1 benim doktorum 3 gün kuralıyla uygulayacağız dedi çünkü bende alerjik bünyeyim belki alerji çıkabilir babasınında benimde alerjilerimiz çokk
Seymacetin Agustosbocegi ben genelde çok koyu olanları zeytinyağ yada anne sütüyle kıvamlaştırabiliyorsun diye biliyorum
TinkyWinky Agustosbocegi kıvam açmadım direkt çatalla ezdim verdim.Blw düşünüyorum o yüzden pütürlü verdim
Agustosbocegi Seymacetin TinkyWinky bende hep blw şeklinde gitmek istediğimden ilk aşama nasıl olursa geçişim daha kolay olur eğer kıvamı açarsam sonrası benim için zor olur mu bilmiyorum 😔🤷♀️🤷♀️