Babymom123 Annelerim bebeğim 4 aylık oldu bugün hemşire demir ilacı vermemi söyledi sütüme karıştırıp verebilirmiyim internette vermeyin yazıyo sade verince kusar mı nasıl vermeliyim önerilerilerinizi bekliyorum..
Gaaak Babymom123 Sütünüze karıştırıp vermeyin çünkü kalsiyum demir emilimini azaltır. Emzirmeden yarım saat önce ya da emzirdikten en az yarım saat sonra vermelisiniz ki verimlilik sağlasın. Ben enjektöre çekip ağzına az az sıkarak verdim.
aaDaa Babymom123 ben sabah uyanır uyanmaz aç karna veriyorum,çay kaşığıyla…dayanırsa 45-50dk sonra dayanamazsa yarım saat sonra emziriyorum…zaten altını değiş,oyala oyna derken zaman hemen geçiyor
Nur006 Babymom123 canım biz ocean mikrofer kullanıyoruz. Çay kaşığına kaç damla damlatman gerekiyorsa Damlat ve bebeğine ver
Almilabusra Ya bu demir ilacını 4.ayda bende başladım 6aylıkken dişleri çıktı şuan 7aylık bebeğimin dişlerini kararttı varmi böyle olan kestim bende vermeyi 18inde kontrolumuz var vermeyi düşünmüyorum nasil yapsam bilemedim de
aaDaa Almilabusra hangi marka kullanıyorsunuz?? markadan kaynaklanmış olabilir mi? yazdığınız için teşekkürler bende dikkat ederim ve inşallah sizin bebeğinizinde kararması geçer❤️
Sldmrt Almilabusra demiri bırakmamalısınız demir eksikliği önemli sonuçlara yol açabilir. İlacı her verişinzden sonra ıslak sargı bezi ile dişlerini temizlemelisiniz. Bunu söylememesi doktorunuzun hatası olmuş. Her marka aynı sorunu yapacak.
_Kayra_ Almilabusra ben sidefer marka kullanıyorum çok şükür öyle bi sorunumuz olmadı ama olanları duyduğum icin tedirginim. Bebeklere özel silikon dis fırçaları var hergun dişlerini onunla temizlemeye çalışıyorum hem damaklarını da kaşıyor(e bebekten almıştım)
aaDaa Almilabusra bilmiyorum canım gerekirse diş doktoruna danış,önlem al ki kalıcı hale gelmesin…gerçi bunlar süt dişleri yani gidici dişler:)
Trilaylay Biz ocean kullanıyoruz doktor istediğin zaman ver dedi kararma vs olmadı.kullanılan markaya göre değişiyor sanırım verme şekli.
12344455 Bizde bestiron damla kullanıyoruz bitkisel dedi doktor , aç karnına veriyorum kilosuna göre kaşığa damlatıp kaşıkla veriyorum
uzumlumakaron12 Ben kaşığa damlatıp öyle içiriyorum damlatınca çok çıkardı ağzından geri bu şekilde hemen yutuyo vermeniz çok önemli Es geçmeyin derim
Babymom123 Angars sağlık ocağındaki hemşire kağıda yazdı hangi marka olursa olsun dedi eczaneye söylediğimde ferrum vermiş ne kadar iyi bilmiyorum sabah süt vermeden yarım saat önce veriyorum sonra süt veya mama veriyorum