BalkizimBaloglum2 Kizim 1 yasina girecek ilk baslarda kofteyi yiyordu seviyordu simdin yapiyorum yemiyor ayni sekilde kiymali seyleride yemek istemiyor çıkarıyor acaba nasil sevdirebilirim varmi kiymali tarifleriniz köfte tarifi bebeklern sevdiği şekilde 😇
Ebruili BalkizimBaloglum2 soğan sarımsak nane kimyon bazen makarna vitmadan aldığım galeta ununu ekliyorum.
Flamingom BalkizimBaloglum2 ben ilk başta tam kıvam beceremiyordum. Burda biri yazmıştı irmik koyuyorum diye ondan sonra löp löp yedi. Yumrta irmik tuz karabiber toz biber kimyon maydonoz. Birde pratik olsun diye soğan sarımsak tozum var naturelkanın onla yoğurup dinlendiriyorum. Tencerede 1 parmak su içine 4-5 damla zeytinyağ köfteleri de minik yapıyorum. Bebeğimin parmaklarının uzunluğu kadar. O suya atıyorum. İlk 5 dk ağzı kapalı sonra su çekilip hafif kızarana kadar pişiriyorum bayılıyor
Flamingom BalkizimBaloglum2 bir de içine haşlanmış brokoli karnabahar havuç yada bakliyatlarla karıştırabilirisiniz
BalkizimBaloglum2 Flamingom karnabahar koftesi yapiyorum onu severek yiyor onun icinemi karistirsam acaba
Flamingom BalkizimBaloglum2 evet ben bazen değişiklik olsun diye öyle sebzelerle karıştırırım. Bir de sulu köfte deneyin bence aynı benim köfteyle daha sıkı tutsun diye pirinç unu ekleyebilirsiniz. Minik minik köftelerle. Bir kaşığa ben köfte patates havuc sığdırmaya calışıp hop agza.
Flamingom BalkizimBaloglum2 pişince maydanoz ya da kekik ilave edin etin kokusunu alır belki. Bir de yoğurt corbasını cok sever kıymalı yaparım. Yumurta un su karıstırıarak pişiririmm başka tavada kıyma kavrulunca tereyag bol nane tuz baharat. Sonra kıymayı corbaya eklerim banko yemeğidir.
BalkizimBaloglum2 Flamingom bizimkide yoğurt çorbasını cok seviyor kiymali denememistim denerkm teşekkür ederim