busrtufn Bebeğim çok inatçı 1,5 yaşında sözümü dinletemiyorum siz ne yapıyorsunuz dinlemesi için fikir verir misin örneğin dışarı çıkamayız hava soğuk hadi oyuncaklarınla oynayalım diyorum bağırıyor kapının önüne oturuyor gibi gibi
Yesillimon busrtufn 1bucuk yaşındaki bir çocuk bizi anlayamaz ki cnm dinlemediginden değil anlayamadigindan yetişkin bir insan gibi düsünemediginden şuan sizin sözünüzü dinlemesini beklemeyin 😊
ipek39ela busrtufn kuzum benim kızım da 15.5 aylık aynı dediğin gibi yapıyor ben de defalarca anlatıyorum hava soğuk yağmur yağıyor dısarı çıkamayız ama istersen birlikte balkondan bakabiliriz ya da ona alternatif baska seyler sunmayı deneyebilirsin kücükler daha evet ama emin ol ki anlıyorlar ❤️
elifiii busrtufn sizi anlaması mümkün degil, inatlasmayın. Üstünü giydirip dısarı cıkartın, hep seçenek sunun. Havanın soguk oldugunu da deneyimlemesine izin vermelisiniz.
busrtufn Yesillimon ama dediğini yapmayınca sürekli bağırıyor boğazları ağrıyacak artık kendini sıkıyor kendine zarar vermesi beni üzüyor
Yesillimon busrtufn İki yas sendromunda olabilir benim oglumda öyle istedigi birşey olmadi mi kendini yerlere atarak aglar o.an dikkatini baska seylere çekmeye çalışıyorum bazen de aglamasina izin veriyorum baktiki ilgilenmiyorum kendi kedine susuyor 😁
Minejjan Onu anlamaya çalışıyorum anlatıyor bende yapmasi gereken şeyi söylüyorum orta yolu bulana kadar açıklama yapıyorum. Kabul etmezse bende onun istediğini yapmiyorum. Meme, oyun vs..
Ygtek busrtufn Benim oğlumda öyle eğer gerçekten olmayacak birsey icin ağlıyorsa ilgilenmiyorum yada ona bakarak annecim hayır bundan dolayı olmaz vs diye anlatıyorum. Dikkstini dağıtıyorum başka şeylerle meşgul ediyorum. Mesela çamaşır suyunu almış kapağını açmamı istiyor hayır açamam dedikçe ağlıyor kendini sıkıyor yere atıyor. İstediğin kadar ağlayabilirsin annecim bu senin icin zararlı diyorum. Anlıyor ama ısrarla ağlıyor bende baska oyunlarla oynayınca onunla ilgilenmeyince yanıma geliyor. 2 yas sendromu sanırımm
Miniminiprens busrtufn ilk önce neden yapamayacağımızı anlatıyorum. O ara tabi daha çok bağırıp ağlıyor. Biraz seni yalnız bırakcm diyorum kendi kendine aşamasının bitmesini bekliyorum. Biraz kendine geldiğinde 2seçenek sunuyorum. “aa kuşlar gelmiş olabilir balkondan bakalım mı yada camın önüne arabalarını dizelim mi” gibi.
Hamileana busrtufn canım o tarz bir durumda onu vazgecirmek yerine dikkatini dağıtmalisin benim oğlumda mesela her kapı çaldığında hevesleniyor dışarı çıkmak için ben içeri gel deyince bağırmaya başlıyor ben mesela gel sana mandalina vericem diyorum yada muz ikisinide çok seviyor hemen geliyor evde bazen çizgi film istiyor öğün çok izlediyse. Açmak istemediğim zaman oyuncaklarının başına oturup kendi kendime oynuyormuş gibi yapıyorum burda kesinlikle onu teşvik etmemelisin sen kendi kendine oynuyormuş gibi yaptığın zaman o da gelip yanında oyuncaklara bakmaya başlar o oyuna dalınca yavaşça yanından kalka bilirsin canım
baldamlam busrtufn söz dinlemek için henüz çok erken tam inatlaşma zamanları çok ağlıyor çünkü kendisini sadece ağlayarak ifade edebiliyor ağlama krizlerinde daha çok ten teması kurup sakinleşmesini beklemek gerekiyor dikkatini dağıtın inatlaştığı konularda mesela başka oyuncak göstermek yada şarkı söylemeye dans etmeye başlamak yada masal anlatmak gibi gibi