Pamuk_bebegim42 kuzum yumurtanın sadece sarısını veriyorsun beyazi alerjik reaksiyona sebep olacagi icin 1 yaşından sonra veriliyor..yumurtayi 6-7 dakika kaynat..zaten belli oluyor ici pişmiş olsun sonraki gunler ona dikkat ederek az ya da cok kaynatırsın..yumurtanin sarısı agzina yapışacak ben ilk zamanlar yumurtayı ezince azicik su damlatiyordum icine ki agzina cok yapışmasin…yiyecekleri karistirarak verme..ornegin yumurtanin sarisi, muz, bebek bisküvisi, peynir bu hataya düşme ki herseyin tadini alsin.
Ilerleyen zamanlarda yumurta sarisinin yanina
Lor peyniri kendin yapabilisin onu ver ..muz verecegin zamanda icindeki siyah minik cekirdekleri var mu uzunlamasina kesersen daha kolay olur onlari çıkar ki kabız olmasin.
Bebek bisküvisi almadim hic vermedim de…kendim yaptım ev yogurdu yiyeceği zaman icine 1-2 tane katıp veriyordum hem tok tutuyordu..ama o yaptığım bebek bisküvisi tarifini kaybettim🤦♀️🤦♀️
Ben cok araştırmıstim ne verecegim, nasil olacak, ilk zamanlar ne yer..hep araştır..örneğin hurma mi vereceksin ..hurmayi bebekler kac aydan itibaren yer diye bak ..zaten biraz buyudukce daha rahat oluyor emin ol ..6 aylık bebek corba, muhallebi, kahvaltı tarifleri not etmistim , daha kolay olmustu…aklima gelenler bunlar kuzum yine bir sey soracagin zmaan beni etiketleyip sorarsan postun gözden kacmaz hem daha bilincli hilgi veririm..parates haşlamasi.
,havuc püresi, ev yogurdu, yumurta sarisi, lor peyniri hepsine yavas yavas basliyorsun..bizim doktor haftada 2 defa et(tavuk, kusbasi, kiyma)1 yk olacak sekilde..haftada 1 defa da balik ver demisti..