Kuzimom 8 yaşında bir çocuğum daha var şimdi düşünüyorum cahillik vardı birşey bilmiyordum cicibebe, bizim yediğimiz çorbalardan veriyordum. Şimdi okudukça öğrendikçe daha çok dikkat ettikçe hep bir değişik hastalıklar bebeğimde alerji belirtileri var ama neye var çözemiyoruz 😩 kaç aydır peynir yoğurt süt tüketmiyorum muz yasak önceden kim biliyordu alerji var mı yok mu şimdi kimi görsem bebeği alerji neden oluyor hamilelikte kullanılan ilaçlar mı yapıyor siz ne düşünüyorsunuz ❓
Mom079 Kuzimom genetiği değiştirilmiş yiyecekler hormonlu gıdalar bütün sebep. Dna mızı bile etkiliyormuş. Hastalıkların alerjilerin çoğalması normal🥺
Sonsuzmutluluk Kuzimom merhaba aynen siz gibi düşünüyorum.8 yaşında ilk kızım dediğiniz gibi cahillik vardı bu kadar bilmiyorduk hiçbir şeyi cicibebe de yedi yediğimiz yemeklerden de yedi bebeklere uygun birçok ek gıda da yaptım şükür gayet sağlıklı büyüdü.şimdi ikinci kızım 2.5 aylık ve o kadar inceliyorum ki yok kakası şöyle yok kulağını tuttu yok ağzını açtı diye diye alerji teşhisi koydu doktoru kakası mukuslu dedim diye bazen hiç birşey bilmemek daha iyiyimiş diyorum kendi kendime belkide ilk kızımın kakasıda böyleydi ama mukusun alerji belirtisi olduğunu bilmediğim için görmüyordum bile.şimdi kakalı bezlere kafamı gömüp dakikalarca inceliyorum yoruldum diyetteyim ama hala düzelmedi mukus
mozaik Kuzimom beslenmeden olduğunu düşünuyorum. Tabii bazi bebeklerin bünyesi daha hassas oluyor. Yumurta çogu zaman alerji yapan bir besin . Bir yerde okumustum. Marketten aldıği yumurtadan alerji olan ama organik yumurta yediginde bu alerjisi olmayan. Yumurta degil aslinda alerji sebebi. Tavugun nasil beslendigi . Marketten 1 veya 0 numara ile üretilmis yumurta alirim her zaman.
Kuzimom Mom079 ama şöyle bir durum var ilk çocuğuma hamileyken fastfood da yedim cips kola zararlı ne varsa daha sonra okudukça bilinçlendim şuan sadece sağlıklı gıdalar vardır evimde ve de organik köyden gelir herşey ve bu kadar dikkat etmediğim normal bebek dikkat ettğim ise alerjik 🤷♀️
Synmannesi Canım ben de bu karmaşanın içindeyim bebeğim 1:30 ayından beri süt ve süt ürünü alerjisinde kafayı yicem önüme gelen bebek alerjili bebek meme reddi bir de yeni moda İkisinide yaşadım ve mememe reddettiği için sütüm kesildi mamayı zorla içiyor bu bebeklere ne oldu anlamıyorum
Kuzimom Sonsuzmutluluk benimde öyleydi yaşil mukuslu kakayla başladı çok okudukça çok dittikçe daha da sorunlar büyüdü bakıyorum rahat olanlar kendi yemeğinden verenler halen kola sigara içenler maşallah kafasını yormuyor ben hala sarı kaka bekliyorum 😀
Tortilla Kesınlıkle beslenme bıcımi gdolu, paketlı yıyeceklerın cok fazla tüketilmesi.bagırsak florasının bozulması sonucu alerjıler, otoimnun hastalıklar kapıda beklıyor tek bebekler ıcın degıl bızlerde artık degısık degısık hastalıklara yakalanır olduk.
Kuzimom mozaik dediğim gibi diğer gebeliğimde hiç dikkat etmedim çok şükür bir sıkıntı olmadı yıllardır sağlıklı ürünler tüketmeye özen gösteriyorum su hazır yumurta 0 numara un yağ bulgur köyden salça kendimizden eee sonuç git gide zorlaşıyor
Mom079 Kuzimom bilemedim kuzum bende çok duyuyorum alerjik bebek sebebi vardır mutlaka bu kadar arttğna göre
Kuzimom Mom079 önceden hiç duymadığım birşeydi en nadir çölyak hastalığını duymuştum ama şuan o kdar çok ki alerjik bebek
melisaninannesi Kuzimom yani ben hayatımda süte alerjisi olan bebek duymamıştım. Başımıza geldi. Çok yıprandım. Bebeğim çok zayıf. 17 aylık 1 yıldır diyet yapıyoruz. Kanlı mukuslu kaka egzama hepsiyle mücadele ettik. Hala alerjiimiz bitmedi. Dua ediyorum genelde iki yaşında bitiyormuş. İnşallah biter. Yoğurt yiyemeyen bebek mi olur . Aşırı üzücü bir durum. İkinci bebekte de olur mu gibi endişelerim var genetik midir nedir acaba 😞
TgbasultAn Kuzimom canım bence coğu aşı kaynaklı araştır derim. Aşı yapay bağışıklık sağlıyor ama çocuğunda bünyesini mahvediyor. Düzenli hacamatla gecer düşünüyorum insaallah
Sonsuzmutluluk Zeynepazram doktor ısrarla alerji diyo test istedim küçük olduğu için doğru sonuç çıkmaz diyo sen diyete devam et diyo anlamadım
Zeynepazram Sonsuzmutluluk baska doktora götür baska ne sikayeti var cocuk doktoruysa alerji böl. Uzmanlıgı yoksa anlamıyolar sen cocuk gastroentroloji veya alerji ve immün böl. Götürmen gerek