Rules Kızlar ek gıdaya başlama tarihi 5. Ay dolduğunda 6. Aydan gün alırken mi başlayacak ? Yani 6. Ayın içindeyken.
Naz_N Rules 5 aya 3 gün kala başladık, doktor tavsiyesiyle. Son araştırmalar 17-24 haftalık arada başlayabileceğini söylüyor. Sadece anne sütü alıyor ve kilo alımı iyiyse 6 aylıkken yani 180 gün bitince başlanıyor🐣
Pankek Rules Zamanında doğan bebekse 181. gün yani 180 günü devirecek. Prematüre için ise düzeltilmiş yaş +180 gün
Ggure 4 aylık başlayan bile var her bebeğe göre değişiyor bunun cevabını doktorunuz verebilir hareketlerinden siz bile anlayabilirsiniz 😍
Rules Ggure doktorumuz 6. Ay dedi standart ama bu 6. Ay ne zaman oluyor tam onu kestirmedim 😂 sordum 5. Ay dolunca 6. Ayda dedi. Ama herzaman ilk 6 ay anne sütü deniyor ya o yüzden 1 ay daha bekleyebilirim.
arslaninannesi98 Duygu0606 3-6-9-12-15-18 yani 180.gün 6. Ayın bittiği 7.aydan gün aldığı zamana denk geliyor yanlıs bilgilendirme olmasın
Rules arslaninannesi98 doğruya sen dediğinde hatırladım canım 180 günü teşekkürler. Ama neden 5 ay dolunca dediki doktor halbuki böyle şeylere çok dikkat eder. Tadımlar için mi dedi acaba ?
arslaninannesi98 Rules benimde doktorum meyve suyunu sıkıp çay kaşığıyla tattırabilirsin minicik yoğurt verebilirsin demişti ama ben 6.ayda başladım tadımlara
Rules Naz_N anne sütü alıyor sadece kilo alımı da iyi maşallah doktorumuz bizim sorduğumuz soruyu yanlış anlamıştır belkide.
Rules arslaninannesi98 belki onu kastetmiştir. Aklıma takıldı benimde. Bende 6 ay dolunca diye biliyordum öyle diyince yanlış mı biliyorum acaba dedim teşekkürler canım
Naz_N Rules belki de tanımlar için demiştir, zaten genelde 1 ayda bile zor alışıyor bebekler yemeğe☺️
Rules Pankek 40+2 zorla doğurttuk canım 😂 evet 180 i sonradan hatırladım insanın beyni duruyor bazen. Ama doktorumuz 5. Ayı bitince dedi o yanılttı beni eğer öyle başlayın derde başlamıcam
Pankek Rules Maşallah 😇 biz 5,5 aylıktı meyve suyu verdik doktor tavsiyesi ile. Ama tabi ölçü vermedi biz de havuçları sıktık verdik sonra her yer tupturuncu kaka 😄