Dorkub 2 yasindaki ogluma ozel hast.pisikiyatris otizim dedi.her anne gibi bu duruma inanmak istemedim bunun icin sebeplerimde var.bu h.ici tekrar baska bi doktora goturecegim.16 aylikken yurudu henuz konusamiyor ama konusurken gozlerime bakar adiyla seslenildiginde cogunlukla bakar komutlarin cogunu yerine getirir ver…al…getir…gel…git gibi bizimle oyun oynar saklanbac…top…yakalamacilik…dans eder.agzimizdan duydugu sesleri taklit eder hayiri cıs ı bilir ve yapmaz tutturma huyu yoktur yeni yeni parmagiyla biseyleri gostermeye basladi.oyuncaklari amacina gore kullanir arabayi surer topla basket atar kalemle yazi yazar v.b catalla meyvesini kendi yer.kizinca kuser.k.bakmayin uzun oldu ama bilgilerinize ihtiyacim var bu konuda ne biliyorsaniz lutfen paylasin
Mom9 Dorkub peki neyi yapmadığı için otizm dedi? Ben olmayan tıp bilgimle pek bişey bulamadım otizme dair🙄
Burcc Dorkub 21 aylık olucak oğlum, aynı şeyleri yapıyor oğlunuzla. Mesela bizde parmakla işaret yok. bir kaç kelimesi var. Sırf bu otizmi duyucam diye korkuyorum çocuk psikiyatristine götürmeye.
asz Dorkub bi fikrim yok ama yazdıklarınızdan gayet iyi bi çocuk olduğunu anladım.yani neye göre böyle bi tanı koymuş ki.maşaallah yaşıtlarına göre(çevremdeki çocuklara nazaran) üstün şeyleri bile var yani.hiç vakit kaybetmeden bi de devlet hastanesine götürün derim.sebebini bilmiyorum ama benim özel hastanelere karşı bi ön yargım var da..
Wee Dorkub siz hangi şikayetle psikiyatriste ? Anlattıklarınıza göre otistik değil dır başka doktorlara da gösterin..
Dorkub Wee henuz anlamli hic kelimesi yok ve suyunu bile istemez cocuk doktoruna sordum oda konusma terapisi alin dedi ama once bi pisikiyatrise goturun dedi ve sonuc bu kafam cok karisik
KahramanAnne Dorkub Eee ozaman ne diye böyle bir teşhis koydular iyice saçmaladılar ya değildir inşallah içini ferah tut
FHKK Dorkub O doktor kendi otizm bence ! Her bebeğin gelişimi farklı sizin bebeğiniz de ayına yaşına göre çok çok normal. Başka doktora götürün içiniz rahat olsun
Wee Dorkub daha 2 yaşında bazı çocuklar geç konuşur benim oğlum da 20 aylık daha konuşmuyor..konusma terapisti neysee direk otistik demesi mantıklı gelmedi gayet anlattıklarına göre öyle değil içinizi rahat tutun ve başka doktora da gösterin
Zeynep_adem58 Dorkub bn pek otizme dair bisey goremedim masallah gayet normal bebeginiz yani siradisi bi davranus yok doktorun dedigi degil Allah in dedigi olur siz dua edin baska doktora daha goturun 3 yasa kadar konusmayan cocuk cok bnim oglumda 15 aylik henuz konusmuyor parmagiyla isaret ediyor herseyi
kubraozkan Dorkub ben okul öncesi öğretmeni olarak eğer saydıklarınızj yapabiliyorsa bir psikolog neye göre otizm diyebiliyor . Büyük bir ihtimalle görüşme sırasında oğlunuz yabancı olduğu için tepki göstermedi ona ve dediklerini yapmadı oda uğraşmak yerine bu tanıyı koydu siz başka bir doktora gidin ve evde yaptıklarını kısa kısa videolar çekip izletin çnkü ev deki yaşantıyla dışarıda yabancıya verilen tepki aynı değildir her çocuk başkadır
Gulay-58 Dorkub ay dayimin bi oglu 4 yasina kadar tam anlayamadkk ne konustugunu o doktor insani hemen korkutmasin bi ya
EMiRAY2020 Dorkub bazen bu konuşma gecilmesi genetikte olabilir, benim kuzenlerimin çocukları 4 yaşında konuşurlar hep ve maşallah zeka küpü hepsi, sadece konuşmuyor diye otizm denilemez en önemli olan ismi söylendiğinde bakması ve göz teması diye biliyorum
daisybebek Dorkub Erkek bebekler kıza göre daha geç konuşur benim yiğenim 5 yaşında anca net konuşmaya dikkat vermeye başladı çok şükür aklı fikri yerinde. Sadece abim konuşması için biraz yoruldu
melodininoglu Zeynep_adem58 ay yanıtınız benimde içimi rahatlattı. Benim oğlumda 16 aylık herşeyi ihhh yapıp parmağıyla yaptiriyo. ☺️ Dediğim herşeyi anliyo yaramaz ama konuşmaya üşeniyor. Pandemi bebekleri böyle olucak heralde.
Dmt-01 Dorkub yani öyle beş on dk görmeyle teşhis koymak nekadar doğru acaba anlattıklarınıza göre gayet normal yani bi sıkıntısı yok gibi ama başka doktora götürün içiniz rahatlasın zaten otizmden şüphelense çocuk doktorunuzda söylerdi olabilir diye sanırım o psikiyatristin bi halttan anladığı yok bence korkutmuş sizi böyle
AdaDefnemm Dorkub herşeyi olmadı gerektiği gibi bazi çocuklar geç konuşur sen kafana takma doktor neye göre saçma sapan bi tani da bulunuyor
ezgigksn Dorkub size aşırı bağımlı mı sizi görmediği zaman şiddetli ağlama yapıyor mu? Göz teması kuruyor mu.? Anlattıklarınıza göre de çok normal adına cevap veriyor mu Peki bakıyor mu? Otizm çok kavramlı bir şey. Konuşmamakla anlaşılacak şey değil. Ama bir o kadar da ihmal edilmeyecek kadar da önemli birsey. Olsa bile canınızı sıkmayın eğitimle düzelme ihtimali var heleki erken farketmek çok önemli. Umarım psikiyatri yanılmıştır 🙏🏼
Esra_51 ezgigksn benim kızım da 9 aylık ve bana asırı bagımlı odadan cıktıgım anda bi yeri kırılmıs gibi aglıyo arkamdan ve tv cok bakıyo cünkü tek basıma bakmaz zorundayım ve afedersiniz esim gelene kadar tuvalete bile gidemiyorum oyalamak için reklamlara bakıyor sadece ve asırı dikkatli bi şekilde bakıyo dünyayla bagını koparıyo resmen bu bi tehlike yaratırmı acaba otizm için yoksa tabiki tv tekefon bakmaması gerektiğini biliyorum🙏🏼
Dorkub ezgigksn bize cok bi bagimliligi yok pesimizden aglamaz yani evden cikarken gormedigi surece.birde sinirlenince parmagini isirir
Meta Dorkub ben otizime dair hiç bişey göremedim .çocuğunuz gayet normal .doktorunuz tek sebep hala konuşamamasını gösterdiyse benim eşimin yeğenide iki buçuk yaşında yeni yeni konuşmaya başladı .içinizi ferah tutun Allahın izniyle yoktur öyle bişey yavrunuzda❤️
Prensesler2 Dorkub hiçbir sıkıntı yok içini ferah tut tele ve tv ye baktırma ilgilen oyun oyna bir ayda yetişir ama ciddi emek ver