Meraba anneler yarın kızımın 40 cıkıyor 40 cıkarmasında neler yaptınız yahut ne yapılması lazım önerilerinizi bekliyorum
Yenianne Sabah erkenden guzel bir kirk banyosu yaptirdik sonra bende banyo yaptim guzel kiyafetlerimizi giydik suslu suslu sonra teyzemlere gittik kirkini ucurmaya orda muhabbet sohbet derken aksam eve donuste 2 yumurta 2 dilim ekmek birde bir miktar para verildi oylece evimize geldik 😍😍😍
Yenianne sabah önce bebeği banyo yaptırdık sonrasında ben banyo yaptım ve temiz bir kıyafet giyip 40 uçurmak için bir büyüğümüze gittik.40 uçurmaya gittiğimiz kişi bize sepet içinde un,yumurta,şeker,pirinç,tuz,bozuk para,pamuk koydu.
Bende şurda durum 😄
theQueen
Thesra 40 banyosunda yaptıgınız şeyler
Önce oğlumun 40 banyosunu yaptırdım sonra kendim 40 banyomu yaptım ardından en güzel ve yeni kıyafetlerimizi giydik oğlumla ve kuzenime ilk misafirliğimize yani 40 uçurmamızı yapmaya gittik 😇 misafirliğimizin sonunda evden çıkarken hediyelerimizi, 3 yumurta verildi ve kapıdan çıkmadan yüzüne un sürüldü oğlumun alnına ve yanaklarına olmak üzere 😇 un sürülme sebebi ömrü uzun olsun diye, yumurta verilme sebebi sağlıklı olsun diye 👍🏻
Yenianne Ben once suyun icine 40 tane cakil tasi attim bir kac tane altin attim tuz ve seker ekledim nazar boncugu koydum sut ekliycektim ama unuttum🤦🏽♀️ Birde bir kac ulkenin parasini eklemek de super oluyor tabi evde vardi ama ben onlari koymayida unuttum😅😅yuzuk koymak ve mevsimine gore bahar tazeligi icin cicek koymakda cok guzel oluyo dualar okudum suyu karistirdim 40 kasik suyu ayirdim en son durulama suyunda dokt cikardim canim
Yenianne 40 adet taş 40 adet buğday bunların her birine besmele çekerek ihlas süresi okuduk, bozuk para, altın yüzük, gümüş yüzük ve yumurta kabuğu koyduk 😇 tabi hepsini sirkeli suda bekletip ardından kaynamış suda kaynattık steril olsun diye 🙈 ardından yavrumu yıkadı annem sonrasında bismillah ile 40 kez kahve fincanı ile banyodan çıkmadan üzerine döktü tek tek, benim içinde aynı sudan ayırdık ben de yıkandıktan sonra yine annem üzerime 40 fincan suyu döktü aynı şekilde bu kadar 😇
[bilinmeyen] Git kiz hatta yuksek bir avm ye cik bebegin buyuyunce hep zirvelerde olsun🤣🤣🤣
Ben hiç böyle şeyler yapmadık acaba bizim kırkımız uçmadı mı daha oğlum iki yaşına girdi ama 😂😂😂😂
Balsurat Yok sizin kırk evde kalmış canım🤣🤣🤣
[bilinmeyen] Gelenek sonuçta bunlar 😂😂bazen inanmak lazım🤪🤪🤪
Thesra 😅😂😂😂
Thesra 😂😂😂😂
Anam bende iLk oğLumda yapmamıştm bunda yapim bari 🤣🤣
[bilinmeyen] 😘😍❤️❤️
Banada taş atmam gerektiğini söylediler al basar falan dediler sırf korkumdan yaptım, yoksa oğlumu normal banyo yaptırıp ardından ben yapıcaktım