merveshah Merhaba guzel anneler doktorumuzun tavsiyesi uzerine ek gidaya basladik simdilik iki ogun veriyoruz yatmadan oncede muhallebi dedi doktorumuz ama bebegim hafta da 500 gram almis siz neler yapiyorsunuz bebeginiz kac kilo aliyor ayda ek gidaya gecince
BEYZANUR2020 merveshah iki aydır 200 300 gram alıyoruz bizde 6 aylık olduk ama sadece muzu yiyor başka hicbirsey yemiyor sabah öğlen akşam şeklinde mi veriyorsunuz birde neler veriyorsunuz ne kadar veriyorsunuz çok sordum ama kusura bakmayın
Ogullarinaasikanne merveshah masallah cok iyi almis o iki öğün de ne veriyosunuz merak ettim.muhallebi derken hangi muhallebi ? Biz ek gidaya geçtikten sonra 2.5 ayda toplam 350 gr almıştı çok üzüldüm sadece emerken ayda 1 kilo 1 kiloya yakin alan oğlum kilo alımı düştü 😔
merveshah BEYZANUR2020 sabah 8 de uyaniyor 3 uyku yapiyor gun icinde ilk uykusuna kadar sadece anne sutu veriyorum sonra uyandiktan sonra meyve(simdilik daha muz ve elma denedim)+yogurt+1 cay kasigipekmez veriyorum ikinci uykusundan uyandiktan sonra da sebze hasliyorum 1 kucuk havuc ya da bir dilim balkabaginin ucte biri kadar 1 cay kasigi zeytinyagi ekleyip blendirdan geciriyorum. Yatmadan oncede hipp organik yulafli elmali sutlu ek gidasini veriyorum umarim bebeginiz de ise yarar yengem onerdi bana da hipp i icinde yulaf var cok faydali bebeklere
BEYZANUR2020 merveshah öncelikle dönüş yaptığınız için teşekkür ederim bende muz elma armut veriyorum bir kez ağzını kilitliyor ama zorla iki üç kaşık yiyor sebzeyi hiç sevmiyor yoksa bende patates havuç bal kabağı normal kabak hasladim yemiyor öğurüyor basbas bağırıyor dediğiniz mama da süt varmış o olmaz çünkü kızımda süt ve yumurta alerjisi var malesef ne vereceğimi bende bilmiyorum bende diyet ysptigim için sütüm çok kaliteli değil galiba kilo alımı düşük yani
nneslihan BEYZANUR2020 eğer sebze yemiyorsa pürelerin içine biraz bebek irmiği kullanın, benim arkadaşımın kızıda öyleydi irmik kattıktan sonra yemeye başladı
merveshah BEYZANUR2020 allah kolaylık versin süt alerjisi cok zor kendi sütünüzle karıştırsanız benim oglum şarkı dinlemeyi cok seviyor bende ondan hep sarkılarla yediriyorum
SemaBade BEYZANUR2020 benim kızımda da süt alerjisi var ve az kilo almıştı. Doktor akşamları yatmadan pirinç unu vermemi önerdi ben suyla yapıyorum anne sütüyle beceremedim. İçine gün kurusu kayısı haşlayabilirsiniz hem hafif bir tat veriyor hemde bağırsaklarını rahatlatır. Haşladığınız kayısının suyuyla da yapabilirsiniz mamayı daha iyi olur
SemaBade BEYZANUR2020 bu arada süt diyeti yaptığınız için suda eriyen kalsiyum almanız gerek ve durumunuz varsa sütünüzün kalitesini arttırmak için vitamin takviyesi alın.
nneslihan BEYZANUR2020 sindirimi zor oluyormuş onun, bende ilk normal irmik almıştım. araştırınca sindirimde zorlandığı yazıyormuş. Aşcı anneden almıştım bende irmiği, fark vardı normal irmikle arasında
BEYZANUR2020 merveshah evde ablaları var olmaz sebekligi yapıyorlar kandirip güldürüp ağzını acmasini sağlıyorlar ama anlıyor resmen agzi kapalı gülüyor
merveshah Ogullarinaasikanne teşekkür ederim ama korkuyorum bende esimde kilolu insanlarız o da öyle olmasın sonrasında kilo vermeyle ugrasmason diyorum ama …sabah 8 de uyaniyor 3 uyku yapiyor gun icinde ilk uykusuna kadar sadece anne sutu veriyorum sonra uyandiktan sonra meyve(simdilik daha muz ve elma denedim)+yogurt+1 cay kasigipekmez veriyorum ikinci uykusundan uyandiktan sonra da sebze hasliyorum 1 kucuk havuc ya da bir dilim balkabaginin ucte biri kadar 1 cay kasigi zeytinyagi ekleyip blendirdan geciriyorum. Yatmadan oncede hipp organik yulafli elmali sutlu ek gidasini veriyorum umarim bebeginiz de ise yarar yengem onerdi bana da hipp i icinde yulaf var cok faydali bebeklere
Ogullarinaasikanne merveshah alıp deniycem canım benim gece yatmadan bir öğün bende vereyim teşekkür ederim tatlım ❣️
BEYZANUR2020 SemaBade normal pirinci toz halinde çektirip alsak olur mu acaba diğerlerinde Seker var diyorlar birde kuru kayısıyı haşlsyip rondoda mi cekecegiz malum çok yumusamiyor hosaflarda falan kullanmıştım
BEYZANUR2020 SemaBade onu çok duydum canım hatta doktor Calcimax önerdi mutlaka kullan dedi onun içinde de laktoz varmış daha beter oldu çocuk geçen eczaneye osteocare sordum biz onu yaşlılara veriyoruz kemik rahatsızlığı olanlara dedi elimizdeki kalsiyum ilaçlarının hepsinde de laktoz var dedi bende internetten baktım osteocare biraz pahalı geldi onu da alamadım benim saçlarım dökülüyor dişlerim ağrıyor kendimi geçtim de çocuk zayıf kalıyor ek gidayi ya reddediyor ne yapacağım şaştım