-Eliz Bakın az önce de yazdıgım gibi sütüm yok derseniz bastan kabullenmiş oluyorsunuz, bu istediğimiz birşey değil. Dogumunuz henüz cok yeni ve sütünüz var. Sadece süt kanallarınız dar oldugu ve ilk sütler cok yaglı oldugu için inmiyor. Memeyi sıcak tutmak, dairesel masajlar yapmak, meme ucunu 3 dk boyunca sık bırak sık bırak gibi teknikler ve kürek kemikleriniz tarafına sırtınıza titreşimli bir maaaj yapmak sütün gelişini kolaylastıracaktır. Ve beyninize olumlu telkin yapmalısınız. Beynimiz komutla calısır, sizde bu döngüye katkı saglamak için Bebeğim dogdu, sütüm var ve bebeğim beni emiyor şeklinde olumlu cümleler ile bu emzirme olayını yapabilirsiniz. Bir de bebeğiniz ve sizin üst kısmınız cıplak halde 2-3 saat geçirin ten teması, yani siz tuvalet yemek harici tüm vaktinizde bebekle olun. Kokunuzu duysun, yani olmuyor diyerek vazgecmeyin. Saatlere takılmaksızın 1-1,5 saatte bir memeyi emzirmeye calısın. Biraz sabır isteyen bir süreç. Göğüslerinizi dayanabileceğiniz sıcaklıga kadar sıcak tutmanızı ve internetten kolostrum masajı videolarını izlemenizi tavsiye ediyorum.