EsraAyman 20 aylık kızım sabah kahvaltıdan haşlanmış veya kırılmış yumurta yiyor genel sebze ve et tavuk tüketiyor ama sürekli kabız oluyor emzirmeyi 1 hafta oldu bıraktım gün içinde sabah ve akşam yatarken süt içiyor gece 2-3 defa uyanıp süt veriyorum bi türlü kabızlığı geçmedi sütüne su ve zeytinyağı koyuyorum çorbalarına yulaf ezmesi koyuyorum yemeklerini hep zeytinyağıyla yapıyorum bolca su tüketiyor zaten doktora gittik duphalac şurup verdi günde 3 defa içiriyorum hala çok sert ve az bi şekilde 2 günde bir kaka yapıyor tavsiye edebileceğiniz başka bişey var mı lütfen yaşayan varsa söylesin
Morfrenk EsraAyman 20 tane gün kurusunu kaynatıp içirebilirsiniz. Veya mama şeklinde 10 kuru kayısı, 2 cennet hurması, 1elma 2 bardak suyla pişirilip dolapta 4 gun bekleyebilir.
Maybeoneday EsraAyman armut, elma, ayva ve kayısıyı kaynatıp meyve suyu yapıp içiriyorum canım o cok iyi geliyor bize. Ama taze meyvelerle yapıyorum, kayısı harici. Benim kızım da 6 aydır kabız bunu içirebildiğim gün mutlaka yapar. Cok gecmiş olsun 🌺
Ysfefennannesi EsraAyman canım sanki beni anlatıyorsun benimde oğlum 18 aylık ben emziremedim mama kullandım bi ay önce süte geçtim ama benim oğlum çok kötü kabız oldu çocuk elimde hep ağlıyordu neyse dedim geçer ama geçmedi ne kulllandıysam bu yaşına kadar hiç kabız olmayan çocuk süt verdikten sonra oldu iki gündür mama kullanıyorum geri çok şükür rahatladı bence senin bebişte sütten ya sütü vermeyeceksin çünkü geçmez o
makarnadelisi Bizde duphalac kullanıyorz 1 haftadr kullanmadığımız zaman yapamıyor sürekli bundan mı vereceğim bende bilemedim ya ☹️
Dilaraya makarnadelisi bende 6 aylık bebeğime kullandım iki kere ama kakasini yapmadi . Fitil verdim yaptı ama şimdi yine yapmıyor ne yapicam bulmuyorum 😞
Morfrenk makarnadelisi mamalarına zeytinyağı karıştırabilirsinşz siz ekgıda başladıysa, ve her tadımından sonra icirebildiginiz kadar su içirin
EsraAyman Morfrenk keşke içse çayı kahveyi görünce saldırıyor hurma gün kurusu suyu yapıyorum içmiyor sekersiz çay kahveyi bayıla bayıla içer ama şaşkınım doğrusu
EsraAyman Morfrenk zeytinyağı ile çorba pişirip fayda etmez diye kaseye koyduktan sonra da çorbaya zeytinyağı ekliyorum ama yok
EsraAyman Maybeoneday içmiyor ne yaptıysam içmedi acı şeyleri içiyor onu içmiyor sabah bitki çayına kayısı suyu karıştırdım belki anlamaz diye öyle bile anladı kayısı yiyordu bi ara şimdi onu da hurmayı da yemiyor suyunu da içmiyor
EsraAyman Ysfefennannesi ama ben hiç mama kullanmadım emzirdim ve 10.ayından sonra da sabah akşam süt veriyordum gece de emiyordu bi ara açık inek sütü verdim sonra böyle oldu doktora gittik ilacı 1 hafta içirdi düzeldi bnde kestim keşke devam edip içirseydim ilacı hiç bişey fayda etmiyor yararlı kuru kayısı hurma gibi şeylerde yemiyor suyunu da içmiyor
EsraAyman Ysfefennannesi formül mama vermeyi düşündüm gece hiç kullanmadım araştırdım oda kabız yapıyor dediler bizim iş kabız olmasın şurup içir aç kalmasın gece süt içir napacağımı şaşırdım iyice ya
EsraAyman EsraAyman fitil verdi doktorama onda da çok ağlıyor fitil verince yapıyordaha sonra yapmıyor oda çözüm değil hergün çocuğa fitil mi vereceğim zaten ağlıyor
Pembisgunes EsraAyman bizde 30 aylıgız ıkı sıse duphaşac bıtırdık. Doktor süt verme dedı kesınlıkle vermeyınce daha ıyı oluyo gercekten
EsraAyman Pembisgunes süt yerine gece uyanınca ne yapacağım ki benim sütüm kesildi gelmiyordu yoksa devam ederdim emzirmeye 🙁
Pembisgunes EsraAyman gece beslenmesı yapmıyoruz bız. sız ne zaman kesceksınız gece beslenmesını doktorunuz ne dedı. Bebelac gold verıyodum ben arada bebekken
Ysfefennannesi EsraAyman valla ben kullanıyorum ama ne zamanki o süte. Başladım çocuk elimde hep ağlıyordu geri mamaya başladım bende çok şükür rahatladı
Maybeoneday EsraAyman ahh 🤦♀️ benim kızım da öyle alıstırma bardagı na koyuyorum öyle içiyor bir kac yudum. Cok istahsız asla bişey yemiyor.
Dilaraya EsraAyman ay benimki de bacım . Fitil verdim iki kere öyle yaptı yoksa bak üçüncü gün yine yapmıyor . Bide fitili veriyorum iki dakika sonra kakasini yapıyor fitilde çıkıyor hemen . Fitilin çıkmaması mi gerekiyor bunu anlayamadım ? İlk kez kullandim