Nurcan3500 Sumeyya22 benim kızım hiç yemedi onu tek yediği peynir balıkesir diyet peyniri bütün peynirleri tattı ağzına almadı tek onu severek yiyor benim kızım biraz tuhaf babası da yazık usanmadan her çeşidi getirdi😃😃
zeynepzeze Günlük pastörize sütü kaynatıp, 3 4 kaşık yoğurt koyuyordum. Kesilmeye başladığında küçük küçük paketleyip buzluya atıyordum. Ama bebeğim artık yemiyor 😞 O yüzden mecbur hazır alıyorum. Uzun bir süre o şekilde yaptım..
zeynepzeze Hasev2707 Sütaş süzme peynir. Ama bazen başka markalarda olabiliyor. Bebeğiniz kaç aylık? 13 ayına kadar bu peyniri yiyordu oğlum. Sonradan yemediği için vermek zorunda kaldım. Eğer küçükse bence siz kendiniz yapın
Hmyramom Sütü tencereye dök kaynasın bir süre sonra üzerine limon sık lor peyniri elde edersin. Altında kalan su da peynir altı suyu oluyor ve bebişe çorba vs yaparken içine katabilirsin çok faydalı☺️
Annekeki Sutu bir iki tasim kaynatip icine yarim limon suyu sıkıyorum ve bir 6 dakika kesilmesini bekliyorum. Sonra altini kapatip soguyana kadar suzmuyorum. Sonra suzuyorum bazen tulbentle sıkıp dilimlenebilir bir peynir elde ediyorum bazen kasik kasik yenecek yumusaklikta birakiyorum. Eger peynir yapmazsam suzme peynir ve dil peyniri aliyorum.