Anneler kızımın yumurtaya alerjisi var, yüzünde egzama oldu ben de kendim diyet yapıp, sonra da açarak sorunun yumurtadan kaynaklandığını farkettim, yumurtayı kestim. 6 aylık kontrolünde doktoruna bunu söylediğimde kızdı, alerji olsa kakada mukus veya kan görülürdü dedi, yumurtayı kesmeyin artık bebeğe de her gün verin dedi. Ben ek gıdaya patatesle başladım, kendim de yumurta yedim, 2 gün sonra kızımın egzaması yine arttı, yumurtayı bıraktım. Araştırınca da 1 yaştan önce bebeklere yumurta akı verilmediğini, alerjen olduğunu okudum. Sonra kızıma haşlayarak sadece yumurta sarısını verdim 3 gün, egzamasında bir sorun olmadı ama o günlerde daha bir kustu sanki. 3 gün ara vermiştim, bu sabah yine yumurta, patates haşlayıp biraz zeytinyağıyla, çok az da pekmez koyup verdim, gayet güzel yedi. Ama birkaç saat sonra kusması başladı. Farklı bir şekilde kusmuyor, sütü fazla içtiğinde veya midesine baskı yaptığımızda nasıl kusuyorsa o şekilde kusuyor ama 1 saat içinde 3-4 kere kusuyor. Bu da alerji belirtisi olabilir mi? Kakada veya egzamada bir problem yok